Böcker att se fram emot i augusti

Nya böcker i augusti 2016

I augusti kommer det en hel del spännande, nya böcker i bokhandlarna. Det här är de böcker jag och våra tjejer ser mest fram emot.

.

sov du lilla

Jag hoppas mycket på ”Sov du lilla videung”. Under våren och sommaren har jag läst samtliga av de tidigare böckerna i Börjlinds serie om Olivia Rönning och Tom Stilton. Det är kriminalromaner helt i min smak. Samhällsaktuellt, spännande, rappt och faktiskt även litet småmysigt mellan varven, så att man får möjlighet att hämta andan ibland. Jag gillar också att författarparet väver in inte helt okomplicerade relationer och familjehemligheter i mordhistorierna, och ger karaktärerna ett visst psykologiskt djup.
.

hur du blir parisisk

Störst förväntningar har jag på ”Hur du blir parisisk var du än är”. Jag har läst litet ur den boken i engelsk version, och jag har gillat det jag läst. Det är alltid spännande med värderingar och attityder, och inte minst med de franska anser jag. Som ett exempel ur boken anser fransyskor att man inte bör lägga för mycket tid på sitt utseende, eftersom det tar för mycket tid från saker som gör dig klokare, som att läsa böcker. Sådant måste man ju gilla ;)
.

nikki 7

Tjejerna ser mest fram mot den nya delen av Nikkis dagbok, ”Berättelsen om en INTE SÅ GLAMORÖS tv-stjärna”. Alla böckerna i serien är lika charmiga och humoristiska, den här blir säkert inget undantag.
.

nyckeln till hinsides

Nu kommer dessutom första delen i en blivande trilogi för alla som gillar Narnia och Harry Potter, ”Nyckeln till Hinsides”. Det är Karin Alvtegen som skrivit boken tillsammans med sin son Albin Alvtegen. Jag tycker att ovanligt många barn- och ungdomsböcker plötsligt handlar om ensliga hus dit familjer flyttar under sommarlovet, och som blir upptakten till mystiska, spännande händelser. Så också i den här boken. Det blir intressant att läsa den och se om de har lyckats få till någon ny twist på det temat.
.

top lektioner

David Qviström, prisbelönt journalist, har skrivit en relationsroman där han beskriver hur manlighet kan fungera och samtidigt ringar in vår samtid. Boken handlar om en frilansande journalist som får i uppdrag av ett glossigt kvinnomagasin att skriva tio lektioner om hur man blir en bättre man. Själv befinner han sig mitt i livet med ett antal misslyckade relationer i bagaget. ”Tio lektioner i manlighet” kan bli en både humoristisk och intressant läsning.
.

binas historia

”Binas historia” är tre olika berättelser om en global katastrof, om relationer mellan föräldrar och barn och om människans sårbarhet. Den här boken är ett måste på min läslista.
.

9789174691641_200x_filosofi-sa-att-du-forstar

Filosofi är intressant, men jag har inte någon lust att lägga alltför mycket tid på att sätta mig in i alla de stora tänkarnas tankegångar på djupet. Därför hoppas jag att ”Filosofi: så att du förstår” kommer att bli en genväg till de stora frågorna och de kända filosoferna David Hume, Platon, René Descartes, Aristoteles, Ludwig Wittgenstein, Simone de Beauvoir, Thomas Hobbes och Immanuel Kant.

Vilka böcker ser ni fram emot? Har jag missat någon riktigt bra bok som kommer i augusti?

 

 

4 reaktioner till “Böcker att se fram emot i augusti

 1. Efter att ha läst om boken ”Svart gryning” här hos dis köpte jag ju boken och läste den på två dagar. Absolut älskade den och ska alltså läsa författarnas böcker i omvänd ordning. Gillar sätter hur Cilla och Rolf Börjlind skriver och får ihop handlingarna på ett strålande sätt. Metodiskt och ingen ”stress” vid slutet.

  Liked by 1 person

  1. Vad roligt att höra! Jag håller helt med dig om det du skriver, i många andra kriminalromaner hastar man alldeles för snabbt igenom slutet, som om man kommer på att man redan skrivit alldeles för lång, och nu måste man avrunda..! Börjlinds verkar ha tänkt igenom berättelsen grundligt innan de började skriva, alla trådar knyts ihop så snyggt på slutet.

   Gilla

 2. Det grämer mig lite att jag ännu inte har börjat läsa Börjlinds serie. Ibland blir det bara så konstigt. Å andra sidan så behöver jag liksom inte följa fler serier ;)

  Gilla

  1. Jag hade inte läst någon av böckerna innan jag såg de tre första avsnitten av Springfloden i våras. Då kunde jag inte vänta på fortsättningen, och beställde boken. Sedan var jag fast :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.