Vägren (234/366)

vägren

Med det här fotot ger jag upp om en bättre bild på temat ”vägren”. Ni anar inte hur många kvällar jag har varit ute för att fota vägrenar..! När jag har kört bil har jag spanat efter snyggt, vajande gräs i dikeskanterna, och sett den perfekta bilden framför mig. Kvällsljus som lyser upp axen på grässtråna, mättade färger.., ja ni förstår. Men teori och praktik är två helt olika saker, jag får helt enkelt inte till det som jag vill. Just nu har jag gett upp och nöjer mig med det här fotot, så att jag kan komma vidare.

Hur tycker ni som är med i fotoutmaningen att det går, nu när vi kommit så här långt? Jag tyckte någon gång i början av maj att det började bli svårare att hitta motiv till de teman som var kvar. Sedan tog jag en tur till Stockholm och fotade väldigt mycket. Då lossnade det igen. Nu är jag i en svacka igen. När vi tog en dagstur till Vaxholm häromdagen tog jag inte ens med kameran.!! Hur tänker man då?!

Vi har problem med vår uppkoppling, men när det fungerar bättre skall jag titta runt hos er andra, det brukar ge inspiration på många olika sätt!

Ha en fin kväll!

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

32 reaktioner till “Vägren (234/366)

 1. Jag tycker du har lyckats riktigt bra rakt igenom med denna utmaning. Fast jag är ju inte med… Kanske hakar på nästa år. Just att hitta bilder till speciella teman är ju jätteroligt. Men jag är rädd att jag tar mig vatten över huvudet och att det inte blir roligt längre, utan ett tvång. Vi får se, lång tid kvar. Bilden är mjuk och fin, möjligtvis att jag skulle ha vinklat lite annorlunda så en bit av vägen syns?
  Ja det där med propp i lungan är inget vidare för svågern. Han hade flera stycken förut och har varit riktigt sjuk. Och nu ska han ju flyga till Kanada och det kan ju inte vara så himla bra med en propp. Men man kan ju inte missa sin sons bröllop… Vi åker redan i morgon bitti, min man o jag. Ska bli spännande!
  Och självklart måste du åka till Gotland någon gång! Vackert runt hela ön, inte bara Visby! Kram

  Liked by 1 person

  1. Utmaningen är otroligt rolig, och jag lär mig massor hela tiden. Jag tycker absolut att du skall vara med nästa år :)

   Det är bland annat det du nämner som jag inte blev nöjd med, jag försökte fota så att vägen kom med, men då såg inte gräset i vägrenen lika fint ut. Jag kommer nog att prova igen, och försöka få med både vägen och vägrenen, envis som jag är :)

   Låter läskigt att flyga med en propp i lungan, men det finns kanske någon slags medicin man kan ta mot det? Ha en riktigt härlig resa och bröllop! Kram

   Gilla

 2. Tycker också att bilden är väldigt fin. Det är nog som du säger. Man har en bild i huvud till temat och då blir det genast mycket svårare. Det är som med kläder. Man vet vad man vill ha och hittar det aldrig. Eller så ser man ett plagg och vet – det passar mig perfekt :D

  Liked by 1 person

  1. Tack, vad roligt att höra! Det är så mycket möda bakom den bilden, och ändå är jag inte nöjd, kanske mest för att jag hade en helt annan idé i huvudet, och det gick inte få till det så som jag tänkt.

   Liked by 1 person

 3. Inget fel på den bilden men jag förstår precis hur du menar. När man så gärna vill och verkligen försöker återskapa det man ser och känner till att få fram det på bild. Hur många gånger har jag inte blivit besviken när det jag såg, det där t.ex vackra speciella ljuset inte alls framkommer på fotografiet som jag tagit. Det är bara att bita ihop och fortsätta, övning ger färdighet och sen behövs en hel del tålamod och tid förstås. Gillar din bild här för de svajande böljande stråna och färgerna känns vara i harmoni. Tycker du ska vara riktigt nöjd.
  Ja, hur går det med fotoutmaningen, en bra fråga och det skulle vara intressant att läsa fler svar. Tycker fortfarande att det är väldigt roligt och en riktig utmaning. Har ju inte varit med tidigare men det här känns verkligen att det är något som passar mig istället för alla de fotoutmaningar jag varit med i tidigare, som Fototriss, Tisdagstema OL och allt det där. Här får jag mer tid att tänka på ett tema och planera. Fast det där med planering går inte så bra, de flesta inlägg är väldigt spontana. Nu när det dessutom börjar bli färre teman kvar undrar jag hur det egentligen kommer att gå när det börjar dra ihop sig men det får bli som det blir och jag fortsätter så länge jag tycker att det är kul. Vet inte hur många bilder jag tog på den där myggan när jag låg på golvet i köket med macron men är tacksam över att inspirationen finns och viljan att lära mera. Kan känna liiite stress ibland över att alltid ligga ett steg före, inte alls så långt som Marie skriver utan helst ca en vecka men nu känns det som om jag börjar komma efter, flyger till Florens om några timmar och där kommer jag nog inte få tid över men får ta igen när jag kommer hem :-) Det här blev väldigt långt men jag måste självklart nämna det så värdefulla med utmaningen som är just kontakten med dig och många andra. Vi har ju samma intresse och verkligen möjlighet att lära av varandra. Dessvärre är vi väldigt duktiga på att berömma och skulle gärna se lite mer konstruktiv kritik vilket vi verkar lite rädda för. Sen att bara klicka på Gilla utan att skriva varför man gillar bilden gillar jag inte fast måste erkänna att även jag gör det ibland.
  Nej, nu måste jag packa…
  Kram och ha en fin dag Annette ❤❤

  Gilla

  1. Jag håller med dig, det är väldigt utvecklande att vara med i den här fotoutmaningen, man blir väldigt inspirerad och utmanar sig själv. Och så förstås kontakten med dig och de andra som är med och som jag följer. Jag vet med mig själv att jag är dålig på att ge tips om vad någon annan kanske kan tänka på till nästa gång angående ljuset, vinkeln, mättnaden eller vad det kan vara i en viss bild. Jag vill själv väldigt gärna ha sådana synpunkter, och gärna diskutera fotot fram och tillbaka, vad man kan tänka på och olika idéer för framtiden. Jag tror att jag och många andra är försiktiga med det, eftersom foto många gånger handlar om personligt tycke och smak. Dem jag följer verkar ha ett genuint fotointresse och funderar över komposition, ljus m.m., men jag tror att ganska många i utmaningen inte funderar på samma sätt, utan fokuserar på att träffa rätt med de olika teman som är med, då blir det svårt att diskutera fotots för- och nackdelar ur fototeknisk synvinkel. Jag skulle som sagt också gärna få igång en diskussion, åtminstone kring vissa bilder. Nu vet i alla fall du och jag att vi kan ta konstruktiv kritik och dessutom gärna vill ha sådan, och det är ju en början :) Jag antar att du är i vackra Florens i dag, hoppas att det är lagom varmt och att du kanske får möjlighet att fota litet. Kram till dig!

   Liked by 1 person

 4. Du har nog lyckat fint med din vägrens bild, jag kollar vägkanter hela tiden också, jag skulle vilja ha en blommande vägren men gräs på mitten… ja som du ser har nog jag svårt att få till min bild!

  Nu semestertider tycker jag för först gången att 365 känns lite svårt, har tidigare försökt sätta in en bild om dagen, men nu blir det flera på en gång. Kommentarer ligger jag efter med hela tiden och att vara inne och kika/kommentera på alla som jag följer. Vi får peppa varann lite så vi kommer över våra svackor! Skön fredag till dej!

  Liked by 1 person

  1. Tack! Ja, vi får peppa varandra, det är ju faktiskt väldigt roligt det här :) Jag håller med dig om det med att kommentera, och att fota, jag trodde att jag skulle fota mycket mer under sommaren, men det blev tvärtom. Det kanske är en åldersgrej, värmen gör mig seg och loj, jag får se fram mot hösten ;) Ha en fin dag!

   Gilla

 5. En väldigt fin komposition av hur en vacker vägren kan se ut och så fint fångat med lite blåst så att gräset böjer sig lite i vinden och ihop med ljuset tycker jag du har lyckats superbra ! Milda fina färger !

  Appropå fotoutmaningen, så tyckte jag vid årsskiftet att ”nej, detta år hoppar jag över”, för det kändes så svårt. Att byta miljö brukar kunna ge idéer till teman och att alltid ha kameran med sig :)
  Så jag förstår att du kanske sprang på flera teman i Vaxholm när du inte hade den med :) så är det jämt tycker jag.

  Jag har schemalagt mina teman och försöker ligga lite steget före i datum. Jag har redan kommit fram och nästan klarat av t o m Oktober månad. Skulle jag i och med det hitta ett foto som skulle verka bättre till ett tema så byter jag ut det helt enkelt.

  Så just nu har jag bara knepiga teman kvar för november och december men jag känner att jag har tid att hitta dem eftersom jag ligger långt framme i tiden. Eller annars får det bli lite fler egna teman.

  Men som sagt, inspirationen går nog upp och ner och jag förstår dig. För det mesta i alla fall upp :)

  Ha det nu riktigt gott och lycka till i ditt fotande !
  Jag ser fram mot nya vackra bilder från dig ! Kram från Marie

  Liked by 1 person

  1. Tack för din fina kommentar, som dessutom gav mig en hel del idéer för framtiden :) Det är ju klokt att schemalägga inläggen, jag vet bara inte riktigt hur man gör med länkning från min temalista om jag schemalägger inläggen, får klura på det. Jag borde i alla fall fota en hel del nu, jag vet ju hur svårt jag har det att få till rättvisande och bra ljus, särskilt inomhus, när det blir vinter. Jag skall göra upp en plan :) Ha en fin dag! kram

   Gilla

 6. Man får inte alltid som man vill, så är det bara;-) Tycker din bild är väldigt mjuk och fin i färgerna. Men som sagt, jag är ju ingen fotobloggare.

  PS. Att som bloggare inte ha en kamera i någon form med sig är en dödssynd;-) DS.

  Liked by 1 person

  1. Jag veeet! Jag hade hört att det skulle bli 30 grader varmt, och tänkte att kameran inte skulle må bra av en hel dag i den värmen… Idiotiskt tänkt av mig, men jag tror att jag är ovanligt trögtänkt just nu ;)

   Gilla

 7. En fint komponerad bild med molnen i bakgrunden och fint ljus på gräset i vägrenen! :) Jag tycker det har varit svårare i år mot förra året… men det går lite upp och ner. Efter resan till västkusten gick det lite lättare och nu när man har semester och lite mer tid. Vi får se hur det går om man fixar hela året. :)

  Liked by 1 person

  1. På något sätt måste vi väl greja det :) Hösten brukar vara en bra fotosäsong för mig, då har jag mer energi, men vintern är svår med färger som inte blir som jag vill och inomhusbilder som får rödton. Det blir absolut en utmaning!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.