Helgbilden v. 31 – shopping, lunch och bio i Uppsala

livboj

I går var vi i Uppsala nästan hela dagen. Vi parkerade bilen vid kajplatsen vid Hamnplan och gick längs vackra Fyrisån in mot centrum.
.

i långa rader

Patrik och barnen köpte kläder inför skol- och jobbstart. Själv blir jag uttråkad redan när jag kommer in i en butik. Lösningen är att vara väldigt effektiv, så att shoppingen inte tar för lång tid. Så blev det.
.

sallad

Lunch åt vi på Güntherska hovkonditoriet. Maten var väldigt god, vällagad och prisvärd.
.

guntherska

Detsamma gällde cappuccinon och bakelserna. Ser ni vilket gammaldags, sött fat!
.

domkyrkan

När man är i Uppsala ser man tornen från domkyrkan nästan hela tiden. Jag försökte backa tillräckligt mycket för att få med byggnaden framför domkyrkan också, och litet av Fyrisån, men fick återigen inse att mitt 50 mm inte klarar allt, det krävs ett vidvinkelobjektiv.
.

Captain1

Uppsaladagen avslutade vi med en fantastiskt bra och mycket sevärd film – Captain Fantastic. Alla är perfekta i sina roller, och det är självklart Viggo Mortensen också, som alltid. Efteråt var jag så tagen av filmen att jag inte kunde förmå mig att börja läsa i Cilla & Rolf Börjlinds senaste bok som landade i brevlådan nyligen. Jag ville behålla känslan från filmen och fundera vidare på många av de tankar som den väckte. I kväll hoppas jag att det blir mer tid för läsning.

Fler som visar helgbilder finns hos Marit.

Ha en fortsatt fin söndagskväll!

 

15 reaktioner till “Helgbilden v. 31 – shopping, lunch och bio i Uppsala

 1. Härliga bilder från Uppsala. Har inte turistat där tyvärr. Jag får njuta av dina bilder istället som är värt mycket. Tycker du fick till kyrkans bild väldigt bra. Men jag håller med dig om att det skulle ibland när man fotar behövas ett vidvinkelobjektiv. Ska nog köpa det med tiden.
  Maten och efterrätten är ju verkligen något att längta efter ser jag. Så gott det ser ut och väldigt fint fotat.

  Gilla

 2. Aha, Güntherska låter som ett bra ställe när jag åker och hälsar på väninnorna i Uppsala! En kall vår fikade vi i Botaniska, på något dyrt och tråkigt ställe. Nä, kvalitet ska det vara! Hmmm, vi fikade visst någon mer stans – måste kika tillbaka i mitt inlägg och se var det var … Men på Güntherska var det inte!

  Ja du, den bilolyckan var minsann inte rolig, tur att vi slapp se mer än en vit Volvo som låg i diket.Tack för länken till artikeln.
  Nu har jag köpt på mig Polly så jag kan baka Pollykladdkaka, fattar inte att jag aldrig provat de förut!

  Gilla

  1. Filmen väcker många tankar, och alla är så otroligt trovärdiga i sina roller. Jag kommer utan tvekan att köpa den här filmen när den kommer ut på DVD och se den fler gånger.

   Gilla

  1. Tack :) Just nu blir jag visst inte nöjd med någon bild jag tar, men i efterhand håller jag med dig, bilden blev inte så tokig. Det var nog det att jag hade en helt annan bild i huvudet, som det inte gick att förverkliga på grund av 50 mm-objektivet.

   Gilla

 3. Tänk att jag har bott där på -80 talet det har hänt mycket där sedan dess men jag återvänder allt lite då och då. Maten ser verkligen god ut.
  Ha en fin och bra vecka
  Kram Meta

  Gilla

  1. Det händer mycket i Uppsala, det är sant. Mycket blir bättre tycker jag, men det är tråkigt att de stora köpcentrumen lockar kunderna från stadskärnan. Det vore tråkigt om stadskärnorna bara består av bostäder till slut. Ha en trevlig vecka du också!

   Gilla

 4. Uppsala är en vacker och fin stad, inte bara i centrum. Domkyrkan ser man ju redan från E4:an långt innan man kommer till Uppsala.
  Güntherska hovkonditoriet ska jag lägga på minnet. Det duu beställde såg verkligen fint ut.

  Vad gäller Cilla & Rolf Börjlinds böcker så läste jag ju dom i fel ordning. Trean är klar liksom ettan. Har precis påbörjat tvåan. Helt suveränt skrivna!

  Gilla

 5. Uppsala ligger på vår ”åka till lista”. Har pratat om det tidigare idag. Ska besöka några ungdomar som läser på universitetet där.Fina bilder och maten gör mig lite småsugen!
  Ha en skön kväll!

  Gilla

  1. Uppsala är verkligen fint. Från slottet är det väldigt fin utsikt ut över Botaniska trädgården, där är det mysigt att promenera omkring. Som lunchställe tycker jag att Domtrappkällaren är mysigt med väldigt god mat, nu sist var det stängt för lunch eftersom det var helg, men Güntherska hade lika god mat och framförallt bakverk. Det var en av deras konditorer som gjorde tårtorna till prinsessan Sofia och prins Carl-Philip när de gifte sig. Café Linné är också mysigt, med goda soppor och en miljö i litet antik stil. Ha en fin dag!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.