Skip to content

Åldersskillnad (283/366)

2 september, 2016

tupp o kycklingar

I början av sommaren bestämde sig Felicia för att ruva på två ägg. Ungefär tre veckor senare kläcktes de två dunbollarna i bakgrunden. På bilden är de två dagar gamla. Dunbollarnas pappa är den här giganten. En av Dupontarna, som vi hämtade hem som tre veckor gammal kyckling förra sommaren, och som nu alltså är ett år.

Bilden är inget vidare, fåglar dammar så mycket och det gör att det blir oskärpa i bilderna av hönsen. Men tydligare bild på åldersskillnad tror jag inte att jag kommer att lyckas få till. För mig har det här fotot dessutom ett större bildmässigt värde än många andra motiv jag fotat, som kanske varit bättre tekniskt sett, men inte lika intressanta.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

Ps. Förresten hämtade jag hem tre av våra Araucanakycklingar i går, som bott hos mina föräldrar tills nu. De uppför sig helt olikt våra andra höns, det är så fascinerande att se. Bilder kommer nog på dem också, vare sig ni vill se dem eller inte ;)

Ha en fortsatt fin fredag!

26 kommentarer leave one →
 1. 4 september, 2016 09:14

  Klockren tolkning!!

  Gilla

 2. 4 september, 2016 07:08

  Vilken mäktig och ståtlig tupp! Härlig tolkning på temat! ☺

  Liked by 1 person

 3. 4 september, 2016 05:42

  Ståtlig tupp som du lyckas fota så fint. Vacker bild, ljuvligt med de små liven som syns lite diffusa i bakgrunden.

  Gilla

 4. 3 september, 2016 08:00

  Vilken stilig tupp, härliga i färgerna. Gulligt med dunbollarna och mamma som anas i bakgrunden.

  Gilla

 5. 3 september, 2016 08:41

  Åh, så stilig han är <3 Allt i den här bilden är så perfekt, motivval, skärpedjup, komposition, ljus, färg……

  Gilla

 6. 3 september, 2016 03:51

  Vilken stilig kille som går där stolt som en tupp i hönsgården :) Verkligen rejäl. Superbra och trevlig tolkning av temat. De små dunungarna är för gulliga.

  Liked by 1 person

 7. 2 september, 2016 08:57

  Vilken bra tolkning på temat! Vacker tupp och snyggt med fokus på tuppen och hönan och kycklingarna i bakgrunden! :)

  Liked by 1 person

 8. 2 september, 2016 06:55

  Toppen tolkning till temat! Nu vet jag inte om jag är så värst förtjust i utseendet på den ståtliga tuppen. Den har liksom alltför många fjädrar på helt fel ställen om du frågar mig;-)

  Dunbollarna är sååååååå mycket sötare:-)

  Liked by 1 person

  • 3 september, 2016 07:29

   Brahmahönsen verkar det som man antingen gillar eller inte gillar, det finns inget mellanting. Just deras storlek och alla fjädrar på ben och fötter gör att många tycker som du, det är liksom ingen riktig tupp :) Själv tycker jag ju att han är jätteläcker. Hönsfötter och -ben är litet småläskiga tycker jag, de ser ut litet som ET, så det gör ingenting alls enligt mig, att de döljs av fjädrar :)

   Gilla

 9. 2 september, 2016 06:16

  Jag tycker att bilden är mycket vacker….stolt stor tupp i förgrunden och resultatet med hönan och kycklingar i bakgrunden, kan det bli bättre :)

  Liked by 1 person

  • 3 september, 2016 07:33

   Jag är rätt så glad för just den här bilden. Det var nämligen inte meningen att kycklingarna skulle vara bland de vuxna hönsen, men mamman tog med sig kycklingarna ur redet och ned på golvet innan jag insåg att jag måste bygga upp ett eget utrymme åt dem av nät. Turligt nog hade jag kameran med mig när jag kom ned till dem, och hann fota när hela familjen var på samma plats.

   Liked by 1 person

   • 3 september, 2016 07:43

    Vilken tur att du hade kameran med dig, bilden är så vacker :) Så glad man blir de gånger när man har med sig kameran och just det rätta motivet dyker upp mitt framför en :) Ofta när jag åker till jobber så ser jag så mycket vackert att fota, men då skulle man väl aldrig komma fram i tid om man hade kameran med sig …fniss :)

    Liked by 1 person

   • 3 september, 2016 07:48

    Hi hi, jag känner verkligen igen det där, man ser motiv överallt ;) Jag brukar ha kameran med mig rätt så ofta, men särskilt två motiv grämer jag mig över att jag inte stannade och fotade, eftersom jag faktiskt hade kameran med mig, och dessutom tid. Ett vintermotiv med snötäckta träd i rad på en i övrigt helt öppen åker med en fantastisk vy och himmel den dagen. Det andra är när jag såg något jag aldrig sett förut. Efter regn ångade det från marken under 1,5 mil på väg till skolan där jag skulle hämta barnen. Det såg helt magiskt ut. Och jag stannade inte… Man måste följa Nikes slogan – Just do it!

    Liked by 1 person

   • 3 september, 2016 07:52

    Haha jamen så sant!!! :) :D och jag förstår precis din känsla av förlust av att inte ha fotat de vackra motiven du såg och allra helst det man kanske får se bara en gång ;)

    Liked by 1 person

 10. 2 september, 2016 06:12

  Så fin tolkning och fin tupp!

  Liked by 1 person

 11. 2 september, 2016 03:45

  Vilken ståtlig tupp, vackert ljus. Jag gillar dimman som dammet get, snygg effekt.

  Liked by 1 person

 12. ogamotoga permalink
  2 september, 2016 03:29

  Vilka långa ben! 😲

  Liked by 1 person

 13. 2 september, 2016 02:02

  Läcker bild på den stolta tuppen och kalasbra temalösning. :)

  Liked by 1 person

 14. 2 september, 2016 01:33

  Toppenbild till temat, här kan man verkligen se åldersskillnaden! Vilken stilig tupp! Det blir spännande att se bilder av nytillskotten, hoppas att de kommer att trivas!

  Liked by 1 person

  • 2 september, 2016 02:10

   Tack! Visst är han väl läcker, vår tupp :) Jag har inte mätt honom, men han är nog 75 cm hög, så en riktig jätte. Men väldigt snäll.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: