Åldersskillnad (283/366)

tupp o kycklingar

I början av sommaren bestämde sig Felicia för att ruva på två ägg. Ungefär tre veckor senare kläcktes de två dunbollarna i bakgrunden. På bilden är de två dagar gamla. Dunbollarnas pappa är den här giganten. En av Dupontarna, som vi hämtade hem som tre veckor gammal kyckling förra sommaren, och som nu alltså är ett år.

Bilden är inget vidare, fåglar dammar så mycket och det gör att det blir oskärpa i bilderna av hönsen. Men tydligare bild på åldersskillnad tror jag inte att jag kommer att lyckas få till. För mig har det här fotot dessutom ett större bildmässigt värde än många andra motiv jag fotat, som kanske varit bättre tekniskt sett, men inte lika intressanta.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

Ps. Förresten hämtade jag hem tre av våra Araucanakycklingar i går, som bott hos mina föräldrar tills nu. De uppför sig helt olikt våra andra höns, det är så fascinerande att se. Bilder kommer nog på dem också, vare sig ni vill se dem eller inte ;)

Ha en fortsatt fin fredag!

26 reaktioner till “Åldersskillnad (283/366)

 1. Toppen tolkning till temat! Nu vet jag inte om jag är så värst förtjust i utseendet på den ståtliga tuppen. Den har liksom alltför många fjädrar på helt fel ställen om du frågar mig;-)

  Dunbollarna är sååååååå mycket sötare:-)

  Gillad av 1 person

  1. Brahmahönsen verkar det som man antingen gillar eller inte gillar, det finns inget mellanting. Just deras storlek och alla fjädrar på ben och fötter gör att många tycker som du, det är liksom ingen riktig tupp :) Själv tycker jag ju att han är jätteläcker. Hönsfötter och -ben är litet småläskiga tycker jag, de ser ut litet som ET, så det gör ingenting alls enligt mig, att de döljs av fjädrar :)

   Gilla

  1. Jag är rätt så glad för just den här bilden. Det var nämligen inte meningen att kycklingarna skulle vara bland de vuxna hönsen, men mamman tog med sig kycklingarna ur redet och ned på golvet innan jag insåg att jag måste bygga upp ett eget utrymme åt dem av nät. Turligt nog hade jag kameran med mig när jag kom ned till dem, och hann fota när hela familjen var på samma plats.

   Gillad av 1 person

   1. Vilken tur att du hade kameran med dig, bilden är så vacker :) Så glad man blir de gånger när man har med sig kameran och just det rätta motivet dyker upp mitt framför en :) Ofta när jag åker till jobber så ser jag så mycket vackert att fota, men då skulle man väl aldrig komma fram i tid om man hade kameran med sig …fniss :)

    Gillad av 1 person

   2. Hi hi, jag känner verkligen igen det där, man ser motiv överallt ;) Jag brukar ha kameran med mig rätt så ofta, men särskilt två motiv grämer jag mig över att jag inte stannade och fotade, eftersom jag faktiskt hade kameran med mig, och dessutom tid. Ett vintermotiv med snötäckta träd i rad på en i övrigt helt öppen åker med en fantastisk vy och himmel den dagen. Det andra är när jag såg något jag aldrig sett förut. Efter regn ångade det från marken under 1,5 mil på väg till skolan där jag skulle hämta barnen. Det såg helt magiskt ut. Och jag stannade inte… Man måste följa Nikes slogan – Just do it!

    Gillad av 1 person

   3. Haha jamen så sant!!! :) :D och jag förstår precis din känsla av förlust av att inte ha fotat de vackra motiven du såg och allra helst det man kanske får se bara en gång ;)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.