I december vill jag läsa de här böckerna

Jag kommer förstås inte hinna läsa alla dessa böcker, årets kanske mest intensiva månad med alla julförberedelser inför storjul hos oss, många födelsedagsfiranden, ett gäng dans- och musikuppvisningar, Stockholmsutflykt, Luciafirande och firandet av mina föräldrars 50-åriga bröllopsdag, men man kan ju hoppas!

december

Olgas mat kommer inte ut förrän i slutet av december, så den recensionen kommer i januari. Jag har ju följt Olga Rönnbergs träningsupplägg vid flera tillfällen och jag gillar hennes tänkesätt kring mat och träning. Hennes träningsböcker är dessutom väldigt pedagogiska och bra, så nu är mina förhoppningar stora på hennes kostbok.

Hallahemserien måste jag verkligen hinna läsa, eftersom den tredje och avslutande delen kommer i början av nästa år. Några av böckerna har jag fått från förlag, så de är självklart prioriterade, som böckerna om Mellanöstern och Amerikanska inbördeskriget, och boken Let it snow. Den läser jag nu, recension kommer i helgen.

 

 

8 reaktioner till “I december vill jag läsa de här böckerna

 1. Oj, du har tänkt hinna med mycket, en bokmal är du :-)
  Jag hoppas kunna hinna börja på Keplers ”Kaninjägaren” och slutföra ”Drunkna inte i dina känslor” som är bra terapi för mig.
  Hittade hit via Ögamotöga.
  Ha en skön helg!

  Gillad av 1 person

  1. Så roligt att du hittade hit :) Det stämmer att jag läser mycket, åtminstone i år. Jag bestämde mig i början av året för att ta tag i läsningen, som legat nere under många år av olika skäl, sedan rullade det på ;) Kaninjägaren är en bladvändare, lättsam och bra läsning tyckte jag. Drunkna inte i dina känslor borde kanske jag också läsa, tack för tipset. Ha det fint du också, jag skall titta in till dig senare i eftermiddag :)

   Gilla

 2. Oj vad mycket oläst, sen kommer jag med fler förslag, men jag är nog värre på olästa bokhyllor :)
  Om vi börjar med mässorna så är det två mässor som är lätta att blanda ihop. Den första är bredare, kostar inträde men vänder sig mer till allmänheten. Det är inte bara modelltåg utan även bilar, flyg och båtar, det här året så hade dom till och med dockskåp. Den mässan brukar vara i månadsskiftet Oktober November och ta gärna med barnen dom gillar den säkert. Nästa års mässa är nog inte planerad än men jag lägger in en länk till årets.
  http://www.mjhobbymassan.se
  Jag skrev om den här, men fotade bara tåg.
  http://kajsalisa.com/2016/11/06/modellfototeknik/
  Sen mässan jag var på i helgen heter Hjulmarknaden, den är i Solnahallen med gratis inträde
  Jag gick bara dit för att se om det fanns något att fota och hade tur. Förutom det så hade Trafiknostalgiska förlaget ett imponerande bokbord. Sen var det mest begagnade lok och vagnar samt gamla tidtabeller, uniformsmärken och annat folk samlar på.
  Den här mässan är alltså nischad mot dom riktiga nördarna på området. Jag köpte lite begagnat till julklapp där förra året, men i år var jag bara där och fotade, en halvtimma ungefär.
  Sen när det gäller förlaget så har dom en jättemysig butik på Österlånggatan i Gamla Stan.
  Anledningen till att jag köpt så mycket där har inte med tåg bussar eller spårvagnar att göra utan att jag är intresserad av gamla Stockholm, man får det på köpet i bilderna.
  Boken jag köpte är nummer 4 i en serie om järnvägarna runt Stockholm och anledningen till det var att jag var på en guidning nere vid Södra Station och blev nyfiken på hur det sett ut där.
  Ett tips är att du bläddrar lite i böckerna så du ser om det har den inriktning du är ute efter. Det finns nog en del om Roslagsbanan som gått uppe hos dig tror jag.
  Mina egna favoriter är Södertur del 1 och 2, med fantastiska miljöer från 50 och 60-talet.
  Sen finns det en bok som heter Stockholmarnas 40-tal med färgbilder från den tiden. Reklam i rörelse är också kul och innehåller enbart gamla reklamaffisher som funnits i kollektivtrafiken.
  Själv är jag ju rätt fotointresserad och det finns en bok med bilder av Lennart Nilsson som är mer känd för sina bilder på människokroppen.
  Tidigare på 50-talet var han reportagefotograf åt SJ och han var fantastisk på att skildra människor, bilderna känns väldigt personliga och jag tycker faktiskt det var tråkigt att han bytte inriktning.
  Priserna brukar ligga runt 250:- men det är ofta rea på vissa av dom så man kan göra fynd.
  Lägger upp en länk.
  http://www.tnf.se
  Jag lade upp ett rätt långt svar inne hos mig på varför gamla band går iland med att göra dåliga spelningar, BFS var inget undantag, publiken verkade älska det.

  Gilla

  1. Vissa har fått vänta alldeles för länge, så jag är sugen på att komma igång, och komma ifatt nu. Vid årsskiftet kommer det ju dessutom en massa nya böcker som jag också vill läsa :o

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.