Helgbilden v. 49 – Tredje advent

jul-i-vart-hus

Tredje advent och vi har tagit fram en del juldekorationer. Det här är väl ärligt talat den plats i huset som är mest julig, med de enda tomtar vi har och de två snögloberna som barnen och jag gjorde för ett par år sedan. Jag tycker att det blir tillräckligt julfint med adventsljusstakar och julstjärnor i fönstren, och julblommor av olika slag.

Nej, nu ljuger jag… Jag är en riktig julfantast :) Vi har faktiskt bytt sängkläder till alla i familjen också, till sådana här fina:

paslakanset-newport-1

Och jag har bytt dukar i köket och vardagsrummet och även gardiner i köket. Litet till kommer vi att pynta inför jul, men det blir med naturliga dekorationer, som granris och äpplen. Vi gillar den gammaldags, naturliga stilen.

Förutom allt annat vi gör på helgerna, var det uppvisning av en av dansklasserna där Bella och Jackie ingår. Som vanligt blev jag både imponerad och rörd av hur fantastiska koreografier danslärarna sätter ihop, hur mycket eleverna lär sig varje termin och hur otroligt duktiga alla barn är.

 

pralinformar

Vi har också firat barnens kusin som fyllde 11 år. Hon älskar att baka, så vi hade bland annat köpt ett spritsset och sådana här pralinformar, så att hon kan göra chokladpraliner till jul. Dagen efter skickade hon bilder på vad hon bakat. Så kul att se att det man ger uppskattas :)

.

julforberedelser

När snön föll fick jag inspiration till att sätta granris i krukorna och som en dekoration på dörren. Sedan kom Bella och hjälpte mig att klä julbocken. Som jag misstänkte räckte inte granriset, så jag måste upp i skogen igen och hämta fler kvistar, men nu är vi alla fall igång!

.

appelkorg

Äpplen och nötter på trappan till tomten. Nej då, äpplena skall jag ta med till hästarna och hönsen. Tomten får såklart gröt. Till oss ganska vanliga människor är det dags att sätta in säsongens andra julskinka i ugnen. Doften av ugnsstekt, griljerad julskinka är oslagbar den här tiden på året!

Om du vill vara med i fotoutmaningen och/eller bara se vad andra gjort i helgen, tittar du in hos Marit.

Ha en fortsatt fin kväll!

 

23 reaktioner till “Helgbilden v. 49 – Tredje advent

 1. Tänk att där jag tycker att du pyntat elegant sparsmakat tycker BP att du gått ”all in” … Så olika kan man se på julpynt! Jag ska ta fram vårt imorgon, har ju inte hunnit med sådant än. Kanske ska ta några grenar från min gran här på tomten?
  Ursnygga lakan har du såklart också. Jag tar fram de enda röda vi har, de är ganska urtvättade nu men just att de är röda gör att det känns jul i ett annars så blått & vitt hus!
  Lite snuvig är jag, men ingen sjuka på gång. Peppar peppar!

  Såg att du är klar med 365(366). Suveränt bra jobbat!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Jag tycker ju också att jag pyntar sparsmakat. För ungefär femton år sedan brevväxlade jag med en tjej i USA. Jag pyntade ungefär likadant då, och hon tyckte till och med att det var alldeles för sparsmakat, så olika kan det vara ;)

   Gilla

 2. Så fint pyntat inför julen. Som en saga tycker jag som är sparsmakad pga att jag har sk compakt living och då måste jag begränsa julandet. Tack för att jag fick njuta en stund av er fina julpyntning.

  Gillad av 1 person

 3. Jag har julpyntat klart! Det gjorde jag i och för sig till första advent! Vad fint ni har! Fint med granriset utanför huset! Och så fint med äpplena i granriskorgen! Men vad fina äpplen hästarna och hönsen får! Det finns ju inget godare äpple än Ingrid Marie!!

  Gillad av 1 person

 4. Oj, du lägger verkligen ned din själ i det här, gillar sängkläderna men tycker dom borde fungera året om. Arrangemanget på bordet var stilrent. När jag ändå är här så kan jag tipsa dig om att förlaget jag berättade om är med på julmarknaden i vänthallen på Centralen, med mängdrabatt och billigare om man köper fler, varje dag fram till jul. Ifall du har vägarna förbi så håll utkik efter Södertur del 1 och 2 samt Stockholm på 40-talet. Rikiga höjdarböcker.

  Gillad av 1 person

  1. Det var utförsäljning på sängkläderna, då passade jag på. Tack för tipset om julmarknaden på Centralen och om böckerna. Patrik arbetar där i krokarna, han kan ju få köpa en julklapp till mig där :)

   Gilla

 5. Så fint ni har det! Jag har faktiskt dragit ner lite på pyntet senaste två åren. Lite trist men jag har inte riktigt orkat ta tag i det. Det ska kännas roligt och inte vara ett stressmoment och ett måste.

  Gillad av 1 person

  1. Nej, det håller jag helt med dig om. Jag har stressat in i det sista tidigare, men de senaste åren har jag börjat väldigt tidigt, så att jag bara gör någon sak då och då, och inte allt på en och samma gång. Och vis av tidigare erfarenheter slog jag in alla julklapparna, dekorerade och satte på etiketter redan innan lucia. Tidigare år har jag och Patrik pinat oss uppe till över midnatt för att bli klara, det är inte kul.

   Gillad av 1 person

  1. Tack! Huset är från 1894, den gammaldags stilen passar ganska bra för julfirande, man behöver inte pynta så mycket för att det skall se juligt ut :) Sängkläderna reades ut hos Newport för halva priset, då passade jag på. Jättefin kvalitet, som jag gissar kommer att hålla en livstid.

   Gilla

  1. Tack så mycket :) Ja, livet på landet har sina fördelar ibland. Som när man behöver granris. Jag kan hämta i mina föräldrars skog eller hos min bror. Här har amaryllisarna också börjat blomma, vi får väl se om de klarar sig till julafton.

   Gilla

 6. Här är det ”all in” ser jag! Du har ju berättat att du är väldigt pyntigt lagd så jag förstår att du satsar fullt ut! Fantastiskt fina bilder av allt dessutom. Sängkläderna är roliga, påminner om skotska kiltar tycker jag;-)

  Å visst är det roligt att se att vi alla är olika:-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket :) Det du skrev om granbarr i ett annat inlägg håller jag med dig om. Men vi brukar inte ta in granen förrän dagen innan julafton, och numera har vi Silvergran, eftersom den knappt barrar alls. Tidigare kunde man hitta barr i huset hela året efter julgranen, det var inte kul.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.