Skip to content

Tulpan (3/365)

7 februari, 2017

tulpan-1

Mer gråmulen start på året kan jag knappt minnas, men i dag visar sig äntligen solen! Jag har sparat en bukett vissna tulpaner för att fota när ljuset blev bättre, men hur gör man?! Jag känner mig som när jag var i femtonårsåldern och köpte min första Canon för egna pengar. Jag fotade allt, men särskilt närbilder på blommor. Jag har inte utvecklats ett enda dugg sedan dess.

Jag försöker få till spännande vinklar så att bladen skall bilda fina linjer i bilden, jag försöker tänka på hur ljuset faller in så att bladens rundade former skall framhävas och så skall ju fokus helst hamna på rätt plats och ingenting störande skall finnas i bakgrunden. Men jag blir bara missnöjd. Min första tanke är att jag inte skall fota blommor. Punkt slut. Men nästan direkt tar envisheten över, så jag gissar att det tvärtom kommer att fotas blommor in absurdum nu 😉

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

 

10 kommentarer leave one →
 1. 7 februari, 2017 10:15

  Vacker bild med härliga färger och ljus! Bra jobbat tycker jag! 🙂

  Liked by 1 person

 2. 7 februari, 2017 09:47

  Gillar verkligen denna blid, abstrakt och spännande!

  Liked by 1 person

 3. 7 februari, 2017 07:13

  Man är ju den värsta kritiker mot sig själv, jag tycker bilden är fin! Om man vill att ljuset ska bli mildare kan man dämpa det med ritningspapper (som finns på rulle). Jag använder det själv ibland, fick det som tips på en fotokurs. 🙂

  Liked by 1 person

 4. 7 februari, 2017 06:59

  Så klart att du har utvecklats Anette, jag älskar din bild, vackert motiv, fin färg och skärpa!!! 🙂

  Liked by 1 person

 5. 7 februari, 2017 06:00

  Håller bara med de övriga om att du lyckats hur bra som helst! Jag gillar att bakgrunden är lugn och att du har med delar av bladen. Canon-bra! 😉

  Liked by 1 person

 6. 7 februari, 2017 01:27

  Tycker du lyckats alldeles galant med din vissna tulpan som du med hjälp av kameran gjort om att se mer konstnärlig ut än vissen.

  Liked by 1 person

 7. 7 februari, 2017 12:00

  Kan inte låta bli att skratta här. Vissna tulpaner är ju alla proffsfotografers absoluta drömobjekt. Jo, jag anser att du är en proffsfotograf! Jag gillar tulpaner när de är fräscha och krispiga, inte när det är vissna.
  Men så är jag inget proffs heller;-)
  Tycker du har lyckats alldeles ypperligt med att få tulpanen se ut som nå’t helt annat än en vissen tulpan:-) Bra gjort alltså!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: