Veckoutmaning: Mina hobbyer

Helena hos Kulturkollo utmanar denna vecka med följande frågor:

 • Ägnar du dig åt någon hobby, vad är det och hur började ditt intresse för just den hobbyn?
 • Finns det någon hobby du inte testat än (eller i alla fall inte håller på med nu), men är sugen på att utforska?

Mitt svar blir att jag, förutom att umgås med familjen, träna, se bra filmer och teveserier som Game of Thrones, Band of Brothers, House of Cards, Billions, True Detective (säsong 1), Mad Men, Outlander, Downton Abbey… också gillar att…

… fotografera, läsa förstås, laga mat och baka, scrappa, resa runt i olika länder och att umgås med våra djur.

Matlagning fastnade jag för någon gång i 14-15-årsåldern. Jag hade önskat mig den klassiska Rutiga kokboken och fick den i 15-årspresent, till min stora lycka. Jag lusläste den med överstrykningspenna. En av de första rätterna jag gav mig på var färserad oxbringa… Jag hade ännu inte förstått mina begränsningar i köket ;) Mamma tyckte om allt jag lagade, resten av familjen var mer tveksam till tomatpajer, gäddqueneller och annat som vi annars aldrig åt, men som jag just därför måste testa.

Jag är inte sugen på fler intressen, de jag har räcker mer än väl.

Ha en fortsatt fin kväll!

 

 

 

10 reaktioner till “Veckoutmaning: Mina hobbyer

  1. Jag tycker att det blir litet varierande, ibland bättre och ibland sämre, men alltid spännande att se resultatet :) Jag brukar testa nya recept när vi skall få gäster, och ibland har det verkligen blivit misslyckat. Som ett nyår när jag skulle göra chokladfondanter och såg fram emot att de skulle vara sådär krämiga inuti när de kom ut ur ugnen. Såklart glömde jag bort dem i ugnen när vi satt och pratade, och när vi åt dem var det som att äta muffins, inte det minsta krämiga. Men jag bryr mig inte så mycket om sådana floppar, förhoppningsvis tycker gästerna och även familjen att det viktigaste är att umgås, och så får maten bli en bonus, om de har tur ;)

   Gilla

 1. Matlagning var en hobby en gång i tiden men den dog liksom ut… själva den roliga matlagningen alltså, vi får ju fortfarande mat varje dag. Förhoppningsvis kommer det intresset tillbaka för jag saknar det faktiskt.

  Gillad av 1 person

  1. Det är den matlagningen som är rolig, när man testar nya smaker och idéer. Vardagsmatlagningen är inte lika kul, då förenklar jag ganska mycket och använder inte lika många ingredienser. Hoppas att du får intresset för matlagning tillbaka, det kanske bara handlar om att väcka upp det?

   Gilla

 2. Jag är imponerad av ditt härliga mod som köksnybörjare, det är verkligen poängen med att inte se några begränsningar! Själv älskar jag att baka, men har tappat det lite de senare åren eftersom jag inte hunnit med, det kan vara min hobby som jag hoppas kunna återuppta framöver. / Helena (Kulturkollo)

  Gillad av 1 person

  1. Det är väldigt roligt med bakning också, men jag bakar inte heller så ofta. När jag gör det brukar jag baka mängder i stället, till födelsedagar och jul. Tiden är ju ett problem, man måste ha ro för bakning precis som med läsning. Hoppas att du kan återuppta bakningen framöver!

   Gilla

 3. Matlagning ja, det kan man ju också se som en hobby. Då har jag en till :) Men jag fick vänta tills jag flyttade hemifrån innan jag började laga mat. Min mamma var (är) helt hopplös att ha i köket, allt måste göras på hennes sätt :)

  Gillad av 1 person

  1. Min mamma var nog lättad över att slippa laga mat när jag ville göra det, hon är bra på det men inte så intresserad, och så fick hon ju tid över till annat. Jag har själv fått tvinga mig till att inte lägga mig i hur våra tjejer gör när de vill baka eller laga någon maträtt. Det är lätt att vara där och ge tips och försöka styra upp när man ser att de gör på ett sätt som man inte tycker är lika effektivt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.