Pocketböcker för sommarläsning

Just nu pågår en kampanj på pocketböcker hos Bokus och Adlibris, vilket fick Joelinda på Boktanken att fundera över vilka man skall välja: Har ni några tips om vilka tre pocketböcker som man ska passa på att läsa i sommar?

Det här är mina tips! Jag har allihop hemma, men har bara läst Skuggans lag. En spanares kamp mot prostitutionen. Den borde ha nominerats till Augustpriset i höstas, så bra är den. Här har jag recenserat den. Uppföljaren, Nattstad, kom ut i bokhandlarna i går, och recension av den kommer inom kort här i bloggen.

Jag tycker om att varva lättsam läsning med litet tyngre, och det här borde bli en bra mix. Lilla Bokhandeln i Paris tror jag kan vara en hjärtevärmande bok med substans. Den skall jag bygga upp Frankrikekänslan med inför vår rundresa i Loiredalen och Normandie i sommar. Böcker om passionerad bakning och matlagning fyller på feelgood-temat. Jag har ännu inte läst någon av Jenny Colgans böcker, men med en Lunnefågel i handlingen kan det inte bli fel, eller hur?

Kristina Sandbergs Maj-trilogi hamnar hela tiden i bakvattnet på grund av nyutkomna böcker, men i sommar skall jag prioritera den, liksom Karin Bojs’ Min Europeiska familj, som vann Augustpriset år 2015 och som visar hur vi alla här på jorden är släkt med varandra om man följer DNA-spåren bakåt.

 • Tre tips på lättsamma pocketböcker i sommar: Lilla Bokhandeln i Paris, Vägen till Sugar Maple Inn, Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden.
 • Tre tips på pocketböcker med viktiga samhällsskildringar: Att föda ett barn, Min Europeiska familj, Skuggans lag.

Fler som tipsar om pocketböcker hittar ni hos Boktanken, var gärna med och tipsa du också!

 

 

13 reaktioner till “Pocketböcker för sommarläsning

 1. Att varva lättare och tung läsning är en bra grej. Jag vill tipsa om Utvandrarna av Vilhelm Moberg som finns i en väldigt vacker pocketupplaga och Den röda adressboken av av Sofia Lundberg som är en av mina favoritböcker för jag tycker den berättar så vackert om kärlek.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har sett den och håller med dig, så fint omslag som nästan ser ut som det är broderat. Jag har den och uppföljaren i bokhyllan men har hittills prioriterat nyutkomna böcker. I juni-juli är det min plan att läsa klassiker som Utvandrarna. Jag såg den och Invandrarna när de gick som teveserie, och minns att jag satt som klistrad vid teven trots att jag inte var så gammal då. Den röda adressboken skall jag kolla upp, tack för tipset!

   Gillad av 1 person

 2. Lämnade alla 6 pocketböcker som jag hade med mig till Spanien i Benidorm. Övervikt på bagaget – oooops;-)
  Ingen av dina böcker känner jag till. Men jag har en massa inbundna böcker från rean kvar här för läsning på balkongen under sommaren. Himla tungt och obekvämt men…;-)

  Gillad av 1 person

  1. Mina böcker om Maj har också stått länge i bokhyllan. Jag tror att man inbillar sig att det blir tung läsning, med tanke på ämnet, och omedvetet drar sig litet för att läsa. Men i sommar blir det av! :)

   Gilla

 3. Tack för bra tips! Håller helt med dig om att man behöver en blandning. Själv läser jag ju gärna fackböcker och blandar det med all möjlig skönlitteratur. Kanske lite fler deckare på somrarna än under resten av året. ”Min europeiska familj” läste jag när den kom ut och den är otroligt lätt att ta till sig. Mycket givande! Likaså Maj-trilogin som jag tycker hör till de bästa böckerna på senare år. Blir nyfiken på ”Skuggans lag” som du tipsar om, den hade jag aldrig ens hört talas om – tack!

  Gillad av 1 person

  1. Skuggans lag är verkligen en läsvärd bok. Författaren blev intervjuad på P4 i tisdags när hans nya bok kom ut, och han berättade att Skuggans lag fått ett väldigt stort genomslag. Det är lätt att förstå, så många myter som slås hål på i den boken.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.