Barnasinne (62/365)

Någon som jag tror hade sitt barnasinne kvar som vuxen var Evert Taube. Jag kan se framför mig hur han dansade runt på en blomsteräng i bara nattskjortan!

Rönnerdahl han virvlar sina lurviga ben,
under vita skjortan som viftar kring vaderna.
Lycklig som en lärka uti majsolens sken,
sjunger han för ekorr´n, som gungar på gren !
– Kurre, kurre, kurre ! Nu dansar Rönnerdahl !
Kokó ! Och göken ropar uti hans gröna dal
och se, så många blommor som redan slagit ut på ängen!
Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol.

Jag ville absolut fota Stadshuset från den här platsen, så att Evert Taube fick vara med på fotot. Det kommer fler bilder från vår Stockholmsdag där Stadshuset är med, men just det här fotot gillar jag eftersom det ger litet liv åt bilden med den sjungande Evert Taube i förgrunden. Jag övervägde att beskära bilden så att trädgrenen försvann och även terrassen, men då försvann all luftighet i bilden och Riddarfjärden såg mer ut som en å som rann förbi Stadshuset. Så det fick bli så här!

logga2017

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

2 reaktioner till “Barnasinne (62/365)

  1. ..det fick bli så här och det tror jag att du gjorde helt rätt i. En väldigt stilig och bra bild över Stadshuset och skulpturen av en fantastisk skald, får nästan lust att sjunga en liten trudelutt ;-)

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.