Vackra Pointe du Hoc med ett skrämmande förflutet

Foto: Wikipedia

I dag visar jag bilder och berättar om hur det var att besöka Pointe du Hoc, den vackra platån med de branta klipporna vid Omaha Beach i Normandie, i vår reseblogg.

Mina senaste två inlägg i resebloggen har varit väldigt jobbiga att skriva. Det är svårt att beskriva hur gripande det var att vara på de här platserna, där så många människor dog. Och de dog ju för vår skull. Har ni tänkt på vad som hade kunnat hända om inte de allierade hade lyckats återta Frankrike och de andra länderna i Västeuropa som var ockuperade av Nazityskland? Under bara några år avrättades 17 miljoner människor på grund av att de var judar, eller för att de av någon annan anledning inte förtjänade att leva enligt Hitlers regim. Tänk om Nazityskland hade fortsatt att ha makten…

Nu är i alla fall inläggen i resebloggen klara som handlar om andra världskriget, och det kommer att bli lättsammare inlägg i resebloggen framöver.

Ha en fin kväll!

 

En reaktion till “Vackra Pointe du Hoc med ett skrämmande förflutet

  1. Jobbigt men viktigt! Sånt som vi inte får glömma. Min man kom hem från Normandie natten till måndag och han var också väldigt gipen. Han tog några mobilbilder och kände igen flera ställen från dina intagram-bilder. När jag var i Normandie med jobbet för flera år sen koncentrerade vi oss bar på jobb, dvs mat och dryck eftersom jag jobbade som restaurangchef då. Besökte många trevliga cider- och calvados-ställen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.