Bokläsning och helgplaner

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon: Hur går det med läsningen/bloggandet?

Jag blev faktiskt överraskad när jag sammanställde augusti månads läsning, och insåg att jag är igång med läsningen igen efter sommaren. Det är verkligen så att jag läser mest när jag väntar på barnen när de har spel- och danslektioner, eller när jag väntar av någon annan anledning. Två av de här böckerna läste jag ut när jag väntade på tjejerna som hade videoworkshop med sin dansskola, och en av böckerna kom jag ganska långt i när jag väntade på att bilen skulle servas.

Recensionerna är jag i god fas med. Däremot har jag travar med böcker som skall läsas, så där ligger jag efter. När jag började skriva om de böcker jag läser, lyckades jag alltid pricka in recensionsdatumet med min text om boken. Numera är det inte så.

Men recensionsdatum betyder väl att det är det tidigaste datum förlagen vill att vi skriver om de böcker vi får? Om vi skriver om böckerna efter recensionsdatumet är väl det ok? Förlagens tanke är väl att böckerna skall finnas i butikerna när det börjas skrivas om dem?
.

Som bonusfråga undrar Mia: Vad ska du göra i helgen?

Förra helgen ställde Shellys uppfödare ut henne i närheten av oss, och eftersom tjejernas danslektioner inte börjat än kunde vi komma och titta, och fota. Nu i helgen skall Shelly ställas ut igen, och sedan skall vi åka och hämta henne. Den här och nästa helg är de sista helgerna som inte är uppbokade med tjejernas dans, så vi får se vad vi hittar på.

 

Jag kommer antagligen fortsätta med träningen av Leistra. Just nu longeras hon för att lära sig kommandon för skritt, trav, galopp och stanna, och för att vänja sig vid att ha något på ryggen och linor längs sidorna. Än så länge tränas hon i kapson (en slags grimma) eftersom hon har en vargtand som skall dras ut innan hon kan ha bett i munnen, men sedan är det dags för tömkörning. Längre fram i höst är det dags för mig att sitta upp.

 

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

16 reaktioner till “Bokläsning och helgplaner

 1. Tror att förläggarna vill att recensionsdatum och datumet när boken släpps ska sammanfalla på ett ungefär alltså. Själva marknadsför de ju böcker långt innan de släpps, både i form av annonser och pressmeddelanden. Det gäller iaf fackböcker.
  Kul att Sheila ställs ut. Hur många championrosetter har hon fått då?
  Att träna en häst är verkligen duktigt gjord. Skulle inte ens våga gå nära en häst;-)

  Gilla

 2. Jag tycker att det är en fördel att inte alla recensioner kommer på en gång. Bättre att läsarna bir påminda då och då under en längre period. Men det är min personliga reflektion. Jag vet inte hur förlagen tänker.

  Gillad av 1 person

 3. Jag var också jätte duktig tidigare med att läsa böckerna till ett visst datum, det är så svårt numera…men jag resonerar som dig, det är tidigast datum inte senast som vi får från förlagen. Och böckerna är längre i rampljuset om folk inte skriver sina recensioner på en och samma dag. Högar med böcker har jag alltid över allt men jag gillar den inredningsdetaljen :)

  Shit vad spännande att få följa sin egna häst från börja, vilket äventyr! Men nu blev ju jag nyfiken på Shelly, vilken kennel kommer hon ifrån? Min nästa hund ska bli en sheltie,eftersom det är en ras som har rätt förutsättningarna för att lyckas bli bra på agility så jag sitter och letar med ljus och lykta för att hitta rätt kennel med rätt hundar och sen ska det bli rätt kombination för den där valpen som känns rätt… vissa dagar känns det som ett väldigt svårt projekt.

  Gilla

 4. Numera tar barnen sig själva så där har jag ingen lästid ”gratis”. Fast å andra sidan så borde jag ju ha mer tid då…
  Recensionsdatum är första datum. Jag brukar sikta på recensionsdatum om jag själv frågat efter boken och fått den i god tid. Annars får det bli efter.

  Gilla

  1. Ja, äntligen. Jag har knappt läst alls under sommaren, men nu blir det nog ändring på det. Jag filmade med min mobiltelefon, som jag inte alls är kompis med, jag förstår inte varför det blir en så smutsig ton i foton och filmer..?? Men tack för att du gillade filmen :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.