Lästa böcker i augusti + månadens bästa

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. I augusti var min favorit: Det växte ett träd i Brooklyn (del 2)

Det är inte enkelt att välja någon bok som allra bäst den här månaden, jag har lyckats få bara bra böcker i händerna, men Det växte ett träd i Brooklyn är en fullkomligt trollbindande uppväxtskildring, där vi får ta del av livet i Brooklyn genom Francies iakttagelser och upplevelser. Jag riktigt njöt av språket och det långsamma tempot, och blev både berörd och rörd när jag läste.

Jag trodde inte att jag skulle hinna läsa särskilt många böcker den här månaden, men åtta stycken blev det i alla fall. De är sinsemellan ganska olika, både vad gäller genre och prosa, men jag tycker att de håller en hög nivå allihop. Det blev till slut en riktigt bra läsmånad!

Klicka på titlarna här nedanför så länkas du till mina recensioner.
.

Mina samlade omdömen för den här månaden

★★★★★
Fredrik Backman, Vi mot er
Betty Smith, Det växte ett träd i Brooklyn (del 2)

★★★★
Viktor Banke, Andrum
Armando Lucas Correa, Den tyska flickan
Peter May, Coffin Road

★★★
Katarina Wennstam, Gänget
Caroline Eriksson, Hon som vakar

 

Vilken bok blev din favorit den här månaden?

Är det någon särskild bok som du ser extra mycket fram emot att läsa under september? Själv har jag en rejäl trave med böcker som jag hoppas hinna läsa. Bland annat Stora stygga vargen av Nele Neuhaus, Mafioso av Ray Celestin, 1918 av Per T Ohlsson, Världen utan dig av Jill Santopolo, Tjockdrottningen av Moa Herngren och Den svavelgula himlen av Kjell Westö.

7 reaktioner till “Lästa böcker i augusti + månadens bästa

 1. Ja, även här finns det en hel hög böcker som jag vill läsa, så småningom. Men Coffin Road har jag i alla fall läst och det verkar ju bli den som blev min månadens bästa :)

  Gillad av 1 person

  1. Coffin Road var väldigt bra, jag kommer att önska mig Lewis-trilogin i julklapp, och så skall jag börja klura på om det skulle gå att få ihop en resa åt Skottlandhållet som hela familjen är med på :)

   Gilla

 2. Hej, jag kan inte hitta din resension på ” De underjordiska järnvägen”. Då jag har boken i en av mina bokhögar så hade det varit kul att få någon annans tankar om boken.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.