En liten film om livet på landet i november

Det blir mängder med löv på våra lönnar, och på hösten faller de av och måste krattas upp. Det är nackdelen med just lönnlöv, att de bildar täta mattor som kväver gräset under, om man låter löven ligga kvar för länge.

https://www.instagram.com/p/BbRHdQHjjKj/?taken-by=justnujusthar

Jag provar att klippa in en kort filmsnutt som jag lade upp på Instagram tidigare i dag. Så här mycket löv blir det, och så här bor vi. Och så kan jag väl nästan se mig som värdig efterträdare till Kristina Lugn vad gäller att prata lååångsaaaamt… Jag har nog aldrig pratat så långsamt som på den här filmen ;)

 

11 reaktioner till “En liten film om livet på landet i november

 1. OJ vad fint ni bor! Men oj, vad jag INTE saknar min trädgård… 12 kvm terrass räcker gott och väl :-)
  Kul att höra din röst också – lugn och sansad ;-)
  Ha en fin fredag!

  Gilla

 2. Du bor väldigt fint där … men som sagt det blir en del jobb med alla löv. Vi har också lönn, men bara en och det är tillräckligt så här års :)

  Gilla

 3. Säg som så – om man älskar bo på landet med allt vad det innebär så lever du och din familj i paradiset. Otroligt fint och STOOOORT!!! Gillar man trädgårdsarbete, hästar, höns, snöröjning med mera är det helt klart den idealiska platsen att bo på.

  Gillad av 1 person

  1. Alldeles för stort egentligen, men en ren slump att vi hamnade här. Första åren hade vi stängda rum för att slippa värma upp alltihop, men sedan blev vi ju fyra stycken och rummen är inte många utan få och stora, så de går åt. Jobbigast är allt underhåll. Jag tänker tanken ibland, att det vore skönt att bo mindre och modernare, men vi är så fästa vid huset och platsen så det skulle vara svårt att flytta.

   Gilla

  1. Tack :) Det var en lyckträff när vi såg att det här huset var till salu, min barndoms drömhus faktiskt. Men många gånger har jag känt att jag inte passar på landet och vill till förorten eller stan. Bland annat när vi fick in en orm i huset som hängde över en dörr när vi kom hem en eftermiddag… :o Eller när en råtta hoppade rakt ut ur en fodersäck i stallet och upp i midjehöjd på mig, eller när det var – 30 grader och huvudsäkringarna gick i proppskåpet i stallet och jag var ensam hemma med barnen och måste fixa både det och ett elskåp som brann samtidigt, och få igång värmen inomhus (förfrös hakan och kinderna den dagen). Men, man härdas med tiden, och nackdelarna med att bo på landet uppvägs med råge av fördelarna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.