Julklappstips till fotointresserade bok- och kaffeälskare

Inför jul brukar jag ge tips på julklappar. I år är det här saker som skulle passa någon som precis som jag gillar litteratur, fotografering, kaffe och smycken med ett budskap.

Högst upp till vänster är en bild jag lånat från fotograf Elin Kero/Nevnarien. Hon har snickrat ihop sin egen fotobakgrund. Till det behövs 10 st hyvlade plankor (1 m x 10 cm x 2 cm), monterade med läkt på baksidan. Den färdiga skivan, som blir 1 x 1 meter, är lackad med Herdins lackbets Aqua i färgen silvergrå. Om det finns lackbets som ger ett vitt, litet slitet utseende (shabby chic) skulle det också vara fint. Jag skulle vilja göra en sådan fotobakgrund och använda när jag fotar maträtter.

För att skapa en fingerad vägg bakom fotomotivet, kan man använda tapetrullar. Fina modeller på tapeter som skulle fungera både som bakgrund och som underlag är: Ferm Living Marble 155, Boråstapeter Poetry 7121 och Boråstapeter Falsterbo II 4027.

Under hösten läste jag min första bok av Peter May, Coffin Road, och blev helt såld, inte minst på miljö- och väderbeskrivningarna. Framöver vill jag läsa Lewis-trilogin, som säkert kan få vem som helst att drömma sig iväg till Isle of Lewis i Yttre Hebriderna.

Fina, men dyra, smycken från Efva Attling. Det ena hänget med budskapet att vi måste ta hand om Moder Jord, det andra med budskapet Gå din egen väg.

Koppar från Wrendale är ju så fina.

 

 

 

 

6 reaktioner till “Julklappstips till fotointresserade bok- och kaffeälskare

 1. Jag använder ofta tapetprover som bakgrund när jag fotograferar, men det blir mer i matbloggen som ju inte behöver visa ”hur det ser ut hos mig”.

  Gilla

 2. Är barnsligt förtjust i Efva Attlings smycken och inte minst i hennes parfym. Så det är då en himla tur att hon har en butik i Täby Centrum som jag passerar flera gånger varje vecka:-)

  Gilla

 3. Jag har också en del fotobakgrunder, men dina tips är mycket välkomna – alltid får man någon inspiration! Smyckena tycker jag var sisådär… det krävs en viss människa för att bära upp sånt! Böckerna tänker jag läsa: har gett bort dem till ett av mina barn förra julen och nu när även jag har läst Coffin Road känner jag mig nyfiken på trilogin!

  Gilla

 4. Håller med om att Lewis-trilogin är ett bra val. Handlingen som utspelar sig mest på Yttre Hebridernas karga natur ger extra krydda till intrigerna. Fotobakgrunderna var kul. Tapeterna var ett bra tips! Efwa Attlings smycken är jättefina.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.