Årets bästa böcker 2017

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. Det här är de böcker jag valde som månadens bästa under årets tolv månader 2017.Vissa månader var det svårt att välja ut en enda som månadens bästa, eftersom jag hade läst flera böcker som konkurrerade om förstaplatsen. Vill ni få en snabb överblick av de betyg jag gav böckerna jag läst, kan ni klicka in här.

Vilka favoriter hade ni under året som gick? Var det någon bok som gjorde ett särskilt stort intryck?

 

8 reaktioner till “Årets bästa böcker 2017

 1. Av dessa absolut Glöm mig. Jag läser alla Alex Schulmans krönikor i expressen med glädje, för språket och för insikterna och självironin kring de där små vardagliga händelserna. I Glöm mig ligger stilen kvar då han bearbetar en sorg han burit och bär med sig genom hela livet.

  Gillad av 1 person

  1. Det finns ju så många bra böcker, och av dem jag läste fanns det flera som egentligen var lika bra eller bättre, men de här är de som jag valde som månadens bästa. Kul med taggen, den är jag gärna med på!

   Gilla

  1. Ja, jag känner mig fortfarande ganska säker på att jag inte kommer att läsa något liknande på väldigt länge, om någonsin. Den var tung att ta sig igenom, men så värt det.

   Gilla

 2. Jag tycker att det är svårt att säga vilken favorit/er jag hade eller vilken som var bäst. Alla böcker, oavsett om dom är bra eller mindre bra, lär man sig ju något av. Så klart jag kommer ihåg vissa mer än andra men skulle inte vilja ha någon av böckerna oläst. Tycker det är intressant med er andras listor och läser och ser fram emot dom så tack för det!

  Gillad av 1 person

  1. De flesta månader var det svårt att välja en favorit, särskilt när man jämför böcker ur olika genres. Hur skall man kunna jämföra till exempel en bok för treåringar med en Augustprisvinnare? Men jag valde utifrån hur berörd jag blev och vilket bestående intryck böckerna gjorde på mig.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.