Skäggig (39/365) – Glaeda med is i skägget på årets kallaste dag

I natt skall det bli närmare -25 grader, så nu får hästarna stå inne och äta och dricka. Kyla är som jag berättat tidigare i regel inget problem för friska hästar, det är större risker och obehag med blöt tösnö och regn, och med värme. Men nu har jag ledsnat på att bära närmare 100 liter vatten per dygn till karet i hagen, där det fryser nästan direkt och måste fyllas på igen.

De kommer antagligen vägra att låta sig hämtas i hagen nästa gång, i tron att de skall behöva vara inne igen, men man kan alltid muta med morötter ;)

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

8 reaktioner till “Skäggig (39/365) – Glaeda med is i skägget på årets kallaste dag

 1. Vilken härlig bild :-)

  Ja dom är lättlurade och lättmutade. När jag jobbade på Skansen så var det två kossor som rymde tidigt på morgonen medan jag mockade stallet (en get släppte ut dom ;-) ). Dom sprang glada och ystra runt på vägarna ett tag, jag lät dom göra det för det var så tidigt så det fanns inga människor dom kunde meja ned. När dom sprungit av sig lite så skakade jag en hink med lite pellets och dom kom dom som skjutna ur en kanon tillbaka :-D

  Gilla

 2. Fy så kallt! Just nu 14 minusgrader här, vilket är den kallaste temperaturen på många år. Minns dock att det var 22 minusgrader i början på 1980-talet, då vi var tvungna att parkera bilen i Täby Centrums betalgarage över natten för att den skulle starta morgonen efter.

  PS. Nej, det är människoplågeri att kånka 100 liter vatten per dygn till hagen. Helt klart! Hoppas Gaeda låter sig mutas med morötter så att du slipper. DS.

  Gilla

 3. Usch och fy så kallt, så jag förstår dig att du tagit in hästarna … kanske de tycker det är skönt och vägrar gå ut igen :-D ;-)
  Mysig mule, kan känna hästdoften och den sammetslena mulen … om vi bortser från isen :-)

  Gillad av 1 person

  1. Haha, tyvärr är det bara jag som tycker att det är bekvämt att de är inne ;) Jag har pulsat i snö i halv snöstorm ut i hagen med pannlampa för att hitta dem, när de ställt sig längst bort i hagen för att slippa bli hämtade efter att ha stått inne natten innan :) De vill känna sig fria under himlen i naturen, inte stå inne i ett stall under tak. Glaeda levde vild på Island under sina första sex år, så jag gissar att det sitter i hos henne, hon vill inte känna sig instängd.

   Gillad av 1 person

   1. Åh, så fantastiskt! Förstår er bättre då, hur fick du tag i Glaeda? Nu blev jag nyfiken … kan du rida henne, hur är hon?
    Jag vet ett stuteri här på kusten som har sina hästar ute i gigantiska hagar, lever mer eller mindre ”vilt” i ett par år och sedan tränas de, men de verkar otroligt lättlärda, samspelta och de är fantastiskt trevliga och vänliga, trots de varit fria så lång tid … det är kanske det som är grejen. De får vara ”hästar”.
    Men jag är ingen hästexpert så jag vet så klart inte. :-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.