Tre av mina måsten – på Sigtuna Litteraturfestival

I dag kom programmet för Sigtuna Litteraturfestival!

Förutom alla spännande författare skall även många riktigt bra moderatorer medverka. Vad sägs om till exempel Amelia Adamo, Marianne Rundström, Tara Moshizi och Ann-Marie Skarp!

Tre av mina måsten bland programpunkterna är de här:

Vad är en riktigt bra kriminalroman?
De hyllas både i Sverige och utomlands för sina stilsäkra kriminalromaner och älskas av läsarna för den andlösa spänning de skapar. Christoffer Carlsson och Kristina Ohlsson samtalar om att läsa, skriva och att bygga spänning. Hur såg deras väg till kriminalromanen ut? Vilka litterära förebilder har de? Går det att lära sig hantverket att skriva? Vad kännetecknar en riktigt bra deckare?

Folkhemmet i skönlitteraturen
Lena Andersson är tillbaka med romanen Sveas son, en berättelse om folkhemmet från sextiotalet fram till nittiotalet skildrat genom en far och en dotter. Jan Guillou skriver i vår den åttonde delen i romansviten Det stora århundradet där han kommit fram till familjen Lauritzens sjuttiotal. Marianne Rundström samtalar med dem båda om ett folkhem i förändring och vad som gör den tiden så intressant att skildra skönlitterärt.

Systerskap och kreativitet
Martina Haag och Bea Uusma är systrar, tränar löpning tillsammans och är högst delaktiga i varandras skrivande. 2013 tilldelades Bea Uusmas bok Expeditionen – min kärlekshistoria Augustpriset. Martina Haags bok Det är något som inte stämmer utnämndes till Årets bok år 2016. Tara Moshizi samtalar med dem om systerskap, kreativitet och hur deras samarbete ser ut.

Hela programmet finns här. Vilken programpunkt och/eller författare blir du mest nyfiken på ?

4 reaktioner till “Tre av mina måsten – på Sigtuna Litteraturfestival

  1. Så du ska alltså bevaka dessa tre föreläsningar och skriva om dom på bloggen eller?! Självklart är jag mest intresserad av Christoffer Carlssons och Kristina Ohlssons framträdande. Har läst alla böcker av Christoffer Carlsson och de flesta av Kristina Ohlsson. Gillar båda skarpt. Gillar speciellt Christoffer Carlssons sätt att skriva som skiljer sig en aning från andra deckarförfattare.

    Gillad av 1 person

    1. Jag kommer att bevaka de här tre föreläsningarna, men även fler. Det finns så många spännande föreläsningar som jag inte vill missa. Inför litteraturfestivalen skall jag intervjua några av författarna och lägga upp i bloggen och jag skall läsa fler av författarnas böcker och recensera dem. På festivaldagen kommer jag att fota och skriva om det som sker i bloggen. Jag tycker att det skall bli så roligt, föreläsningarna låter verkligen lockande! Kommer du?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.