Förra året och i dag – vår och vinter

Jag är glad att det äntligen tycks ha vänt och att vi går mot vår. I morse var det faktiskt inte – 18 grader, utan bara några minusgrader. Och till helgen väntas + 7 grader!Men titta på de här bilderna, vilken skillnad det kan vara mellan olika år. Bilden till vänster fotade jag den 19 mars förra året och den till höger fotade jag i dag. Det blåste ordentligt i dag, det ser man nästan på Shellys päls och på att hon kisar litet mot vinden.

Nu håller vi tummarna för att det här var sista kylan innan det blir vår!

11 reaktioner till “Förra året och i dag – vår och vinter

 1. Ja Jösses vilken skillnad. Har fått upp såna där påminnelser på fb och inser vilken enorm skillnad det är. Det känns som att den här vintern är extremt lång. Kanske bara för att den började så sent. Trots kyliga nätter så gör solen sitt jobb med att smälta bort all snö. Skööönt!! Nu finns det hopp!

  Gilla

  1. Vintern började ju bra, med höstväder ända in i februari. Bra, om man inte gillar snö och kyla förstås ;) Sedan kom vintern, när man trodde att det hade vänt och gick mot vår, precis som du beskriver det. Men, nu skall det äntligen bli varmare, hoppas att det stämmer!

   Gillad av 1 person

 2. Ja jösses vilken skillnad! Här har det också varit en ovanligt grå och kall mars. Hoppas att värmen kommer nu så att åtminstone den där eländiga omställningen till sommartid kan göra skäl för sitt namn!

  PS: Saknar grässtrået… ;-)

  Gilla

 3. Ja, då har vi lite kvar i år då… Men fem plusgrader idag gjorde att det droppade rejält från alla träd och tak. Helt underbart:-)

  Svar: Nej, har inte planerat att komma till Sigtuna. Har lite svårt för föreläsningar;-) DS.

  Gilla

 4. Alltid intressant med bilder som jämför hur det ser ut olika år – och vilken skillnad!
  Vi hade -8 i morse, men nu med solens hjälp + 0,2 :)
  Hoppas nu vi slipper mer kyla och snö, men april kan vara lurig! :)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.