Kvällshimmel (61/365)

I går var det en alldeles magisk kväll. Lugnt och stilla och lagom varmt. Det var bara ljudet av traktorer som brukade jorden som bröt tystnaden. Det ganska monotona ljudet av traktorn som kör fram och tillbaka, fram och tillbaka över åkern, det är så harmoniskt att lyssna på.

Och det känns tryggt. Det finns fortfarande lantbrukare som brinner för djur, natur och att vara ett med naturen, och kämpar vidare trots att de konkurreras ut av billigare varor från andra länder. Och trots att de får hatmejl och blir mordhotade av djurrättsaktivister. Det är något som en av lantbrukarna här i Norrtälje kommun utsätts för regelbundet. Än så länge har vi öppna landskap med grödor som lockar bin och andra pollinerare. Än så länge finns det svenska livsmedel i butikerna.

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

16 reaktioner till “Kvällshimmel (61/365)

 1. Så jättefin bild! Man känner kvällsvärmen ända hit. Idag är det ju lite svalare annars. Ganska skönt, åtminstone för hästarna. Jag förstår inte att djurrättsaktivisterna kan mordhota bönderna. Bönderna brinner ju för sina djur och behandlar dem väl. Djurrättsaktivisterna verkar inte alltid ha så mycket hjärna att tänka med, som när de släpper ut massa minkar för att de inte ska bli pälsar, istället dör de för att de inte kan överleva där de blir utsläppta. Precis som vargfrågan hos oss. En fåruppfödare som om och om igen har fått mängder av får dödade och så illa skadade av vargen så de måste avliva mängder av djur. De som är på vargsidan tycker inte man ska skjuta stackars vargen. Men borde de inte tycka synd om alla dessa får som lider så fruktansvärt… Jag tycker självklart vargarna ska få finnas i våra skogar, men inte när de kommer för nära samhällena och ger sig på samma boskap om och om igen.
  Ska försöka hinna maila dig senare idag! Ha det gott. Kram

  Gilla

 2. Så vackert! Det är beundransvärt hur dom kämpar och jobbar mestadels av årets alla dagar trots många motgångar. Jag har ju själv erfarenhet då jag bott på gård i över 20 år och varit med på nära håll. Barnens pappa är ju lantbrukare… Underbar bild och fina ord.

  Gilla

 3. Så läcker bild! Vi får verkligen vara tacksamma att det fortfarande finns bönder som brukar åkermarken och låter djuren beta för att hålla markerna öppna …

  Gilla

 4. En helt ljuvlig bid och en så vacker bskrivning av just där ni bor. Instämmer helt! Är ju uppvuxen på landet i Västergötland och har fina minnen kvar från den tiden.
  Tack för det du förmedlar. Så viktigt.

  Gillad av 1 person

  1. Tack, vad roligt att du gillar. Jag tycker att det är skrämmande när utvecklingen går mot att vi gör oss av med det som är grunden för hela vår existens, maten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.