Favoritbloggar

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon om vi följer någon annan blogg, som inte är en specifik bokblogg.

Ja, det gör jag. Jag följer vardagsbloggar, fotobloggar och bokbloggar. De flesta har jag upptäckt genom olika utmaningar som jag varit/är med i. Här är min lista över favoritbloggar.

Eftersom det finns en oändlig mängd med spännande bloggare, har jag bestämt mig för att förstås följa dem som intresserar mig, men också visar ett intresse tillbaka. Jag gillar samspelet mellan bloggare. Efter en tid känns det nästan som man känner varandra, och på sätt och vis gör man nog det också.

Mias bonusfråga är vid vilken tid på dygnet vi helst läser. Jag har blivit bra på att ta alla tillfällen som dyker upp till att läsa; på bilprovningen, vid frukosten och lunch, i butiken när tjejerna provar kläder, på café, hos tandläkaren, på resa, i bilen.

Men oftast läser jag på eftermiddagar, när jag skjutsat barn till danslektion två mil från oss och väntar på dem. Ibland fungerar det att läsa i sängen eller soffan fram till 22 på kvällen, men sedan är det definitivt omöjligt att hålla ögonen öppna.

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

29 reaktioner till “Favoritbloggar

 1. Jösses så många bloggar du följer. Jag kanske följer max 10, det är vad jag hinner med. Men förut när jag var med i fotoutmaningar blev det ju många fler.
  Stort tack att jag får vara med på din lista ❤

  Gilla

 2. Tack Anette, det känns hedrande att få finnas med på din blogglista <3
  Haha helt underbart på kollage på ditt läsande i olika situationer :D Jag läser gärna en stund innan jag ska sova.
  Vill bara säga att din bild på syrenerna är underbart vacker :)

  Gillad av 1 person

 3. Vad glad jag blir att jag får vara med på din långa lista! Alltid kul att följa dig med din fina blogg, men jag känner att det inte alltid hinns med att kommentera som jag skulle vilja… Kram! :)

  Gilla

 4. Oj så många bloggar du följer! Förstår inte hur du hinner. Jag känner mig stolt och glad över att jag får vara med på din lista! Tack Annette!

  Gilla

 5. Oj, så många bloggar du följer. Jag tycker jag följer många mne ligger långt efter. Men, som du skriver, att följa en blogg är ju inte destasmma som att läsa eller kommentera var dag. Jag har stort utbyte av din blogg och läser den gärna och är glad att jag också finns med på din lista. Jag läser bloggar av skilda slag och har stort utbyte av det. Och du finns nu på min lista. Hade svårt att få till bokstavsordningen men tror det nu har fungerat.
  Tycker det är roligt med bloggar som är levande – och som är det på olika sätt.

  Gilla

 6. Tackar ödmjukast at jag är med på din favoritblogglista:-) Å jag som trodde att jag följde många bloggar hade ju totalt fel. Du följer ju minst tre gånger så många som jag. Än en gång frågar jag mig hur du hinner.

  Du har absolut rätt. De bloggar so är intressanta (de får gärna vara lite kontroversiella också) fäljer jag både i min blogglista till höger i bloggen. Har några till som inte är riktigt ”kvalificerade” att hamna där än;-). Bloggare som kommenterar hos mig men som jag inte tycker är ”min grej” låter jag vara. Men jg tackar alltid för kommentaren.

  Gilla

 7. du har rätt i att en hittar många nya bloggar i olika utmaningar. jag läser gärna överallt och när som helst. men hos tandläkaren…nej, då kan jag inte samla tankarna. kul att jag är med på din blogglista. du är absolut med på min och hör till dem jag kollar (så gott som) varje dag

  Gilla

 8. Hoppsan det var en hel del bloggar som du följer. Roligt att min blogg är med :) Insett att jag behöver uppdatera min blogglista som inte är helt aktuell; jag följer ju din blogg ;)

  Gillad av 1 person

  1. Ja, men jag hinner inte titta in så ofta som jag skulle vilja, mest blir det i samband med utmaningar. Visst skall din blogg vara med, jag upptäcker ofta böcker hos dig som jag också vill läsa :)

   Gillad av 1 person

   1. Det är lite så även här. Du läser många böcker som jag upptäcker och vill läsa. Men det är ju det där med tiden – det blir mest vid utmaningar och liknande men skulle vilja gå in oftare :)

    Gilla

  1. Ja, det finns så många spännande bloggar, men jag hinner inte titta in i dem så ofta, men jag har ju listan och kan lätt hitta dem när jag behöver och vill :)

   Gilla

 9. Tack för att jag får vara med på din lista! Du finns på min lista över bloggar jag läser, bara så du vet. Numera skriver jag mest dagboksinlägg, men mycket handlar om böcker. De bloggar jag läser/följer ska ha nåt som intresserar mig. De ska också vara välskrivna helst och gärna ha snygga bilder och… äh, det viktigaste är att de har nåt som lockar till läsning, typ ämnen som jag gillar.

  Gilla

  1. Ja, det skulle nog vara ett heltidsjobb, så det går inte att titta in hos alla varje dag, men det här är de bloggar jag gillar och tittar in hos med jämna mellanrum i alla fall. Vissa tittar jag in hos när det är en utmaning som vi är med i, andra är vardagsbloggar som jag tittar in i då och då.

   Gilla

 10. minns också tiden då vi skjutsade barn, men om vi inte satt på plats, hjälpte till… så blev det snabbt att hinna handla mat under tiden. Böcker… minns inte… men studerade vid universitetet också. En lång lista, tack för att jag fick vara med ❤️

  Gillad av 1 person

  1. Självklart är du med på listan! ♥
   Jag brukar också passa på att handla mat, men särskilt på lördagar pågår danslektionerna tre timmar, då brukar jag gå till ett café i närheten och fika och läsa. På danslektionerna får inte vi föräldrar vara med, och vi kan inte hjälpa till med något heller, det skulle nog vara en rolig syn ;) , men inom andra sporter är det förstås skillnad. När tjejerna tog ridlektioner fanns ingen tid för läsning, då måste jag hjälpa till och sedan sitta och frysa (vintertid) i ett iskallt ridhus. Mycket bättre nu när de valt dansen ;)

   Gilla

   1. Tre timmar beror på att de dansar två pass på lördagar, med en timmes paus mellan passen. Förra ägarna för lokalerna hade för hög gymavgift, men nu har de bytt ägare, så jag skall kolla upp priser inför hösten.

    Gilla

 11. Jösses vad många bloggar du följer! Känner mig hedrad att finnas med trots att jag bara har en tramsblogg :-) Och visst är det så att man tycker sig känna dom bloggare man följer. Oftast brukar det visa sig vara så också när man emellanåt träffar nån irl :-)

  Läsa hos tandläkaren? Skulle aldrig falla mig in. Där brukar jag mest sitta och bita på naglarna (före), gråta (under) och dansa en liten segerdans (efter) :-D

  Gillad av 1 person

  1. Gillar din humoristiska blogg :) Jag kikar in i princip varje dag, men hinner inte alltid skriva något. Japp, hos tandläkaren är det perfekt att läsa tycker jag. Inte under behandlingen, men innan. Både när jag själv skall till tandläkaren och när jag skjutsar tjejerna. Din segerdans efteråt tycker jag tyder på att du inte behöver varken bita på naglarna eller gråta, eller..? :)

   Gilla

   1. Min tandläkarskräck är djupt inrotad och kommer nog aldrig att gå ur. Folktandvården skrämde skiten ur en hel generation på min tid tror jag. Nu har jag inte behövt laga nåt på länge – det är borren som skrämmer mig mest. ”Ju tommare huvud desto större resonans” brukar jag säga. Misstänker dock att tandvårdspersonalen mörkar ifall dom hittar nåt hål – det blir INTE roligt för nån ifall det måste lagas i munnen :-D

    Gilla

  1. Ja, det är långa listor, men jag hinner aldrig titta in hos alla varje dag, det blir tyvärr litet sporadiskt hos var och en. När det är utmaningar på gång brukar jag titta in hos dem som är med och samtidigt scrolla igenom flödet hos de andra bloggarna som är med för att se vad jag missat sedan sist. Självklart är du med på listan!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.