Klassisk spänningslitteratur i sommar

Precis som Johanna i deckarhörnan läser jag oftast helt nyutgivna böcker. I sommar tänker hon dock utmana sig själv genom att läsa klassisk spänningslitteratur, och den som vill får vara med i utmaningen. Det tänker jag vara.

Böckerna på bilden är vad jag tänker läsa. Om jag mot förmodan får tid över till fler, fyller jag på efterhand. Mordet på Orientexpressen gavs ut första gången 1934, så den kvalar lätt in som äldre spänningsroman. De andra är två-tre år gamla. Om Mr Mercedes blir läst i sommar är det min första roman av Stephen King. Jag har bara sett någon filmatisering av hans böcker, Carrie tror jag att det var, och det var evigheter sedan. Kanske dags nu att ge King en chans!

Regler för utmaningen
1. För att boken ska räknas i utmaningen ska den kunna räknas till genrers som deckare, skräck, spionroman mm – böcker där ledordet är spänning helt enkelt.
2. Det får inte vara en nyutgiven bok, den ska ha några år på nacken, men nyutgåvor av gamla titlar är självklart godkända.
3. Skriv ett inlägg om dina läsplaner och lämna en länk till inlägget hos Johanna så är du med.
4. I augusti är det dags att sammanställa läsningen.

4 reaktioner till “Klassisk spänningslitteratur i sommar

  1. Jag spelar sommarbingo i år, så jag ska inte ta på mig fler utmaningar även om den här låter kul. Jag läste om Mordet på Orientexpressen i höstas i samband med den nya filmatiseringen och det är något visst med Christies deckare.

    Gilla

  2. Mordet på Orientexpressen är ju en mera än 80 år gammal klassiker som jag både läst och sett som film. Stephen Kings böcker slukade jag på 1980-talet, men sedan slutade jag. Tror att jag nämnt det förut. Resterande författare har jag aldrig hört talas om.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.