Böcker jag tar med mig till Frankrike

Vi kommer att vara på resande fot under nio dagar. Det här kanske blir litet väl många böcker att ta med..?

Antalet böcker som jag vill ta med säger nog en hel del om vad jag förväntar mig av vår resa – mycket tid för vila i en solstol vid en pool.

Att vila på semestern har väl aldrig inträffat i vår familj tidigare, vi är oftast tröttare när vi kommer hem än när vi åkte. Man vill ju maximera upplevelserna när man är utomlands, så vila brukar inte hamna särskilt högt på prioritetslistan. Men den här gången tror jag att det blir annorlunda. Dels har vi varit i området tidigare och redan sett en hel del av sevärdheter och landskapet, dels har vi bokat så mysiga boenden att jag tror att vi inte kommer att behöva resa runt så mycket för att fylla kvoten av fransk charm.

Jag ser framför mig en del utflykter, bland annat till de fantastiska lavendelfälten och till små pittoreska byar. Men sedan kan jag tänka mig att stanna vid pensionaten och gårdarna där vi skall bo, och varva bokläsning med att simma i poolerna och äta provensalsk, fräsch mat.

Titta in igen här framöver om ni vill hänga med till Provence och Languedoc-Roussillon genom bilder och text. Jag brukar blogga från våra resor gör det nog den här gången också.

11 reaktioner till “Böcker jag tar med mig till Frankrike

 1. MÅnga böcker för nio dagar, men du kanske kan läsa i bilen när landskapet blir enformigt. (Jag bir åksjuk och kan bara lyssna på böcker i bil och på buss) Ett par har jag läst bl.a ”Vredens druvor” (för länge sen) och ”Livet kan börja”. Önskar er en fin resa och Frankrike är alltid Frankrike.
  Ha det gott!

  Gilla

 2. Åh så skönt det låter! Vi brukar också vimsa runt och inte ta det särskilt lugnt då när vi åker ut och reser. Men jag gillade verkligen den slappa tiden det blev på kryssningen då vi korsade Atlanten och Stilla havet. Flera dagar till sjöss då vi ”blev så illa tvungna” att ta det lugnt :-D

  Ha nu en suverän resa och en riktigt glad midsommar! :-)

  Gilla

 3. en måste ju kunna välja! har du plats så tag med dig alla. jag har läst Vredens druvor, Glasslottet och Att föda ett barn
  gillar Kristina Sandberg. trevlig resa! jag tittar in hos dig för reserapporter

  Gilla

 4. Önskar dig och din familj en fantastisk resa! Nio dagar är ju väldigt kort om man ska kalla det för semester alltså. Å att ta med åtta böcker som ska läsas under den korta tiden – ja, då tror jag att du får stanna i solstolen på hotellet medan resten av familjen åker på utflykter;-)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.