Gör egna julklappsetiketter

Visserligen litet sent att tipsa om hur man kan göra egna julklappsetiketter nu när julen är slut, men om man vill bli inspirerad kan ju etiketterna fungera med ungefär samma upplägg till födelsedagspresenter också.

Jag har stansat ut varje remsa i den där granen och limmat ihop den till ett träd. Jag gjorde en sådan adressetikett, sedan insåg jag att tiden inte skulle räcka till att göra flera. Pärlorna och resinfågeln fanns kvar bland mitt scrapbookingmaterial, även de juliga papperen.

Sedan fick jag för mig att jag ville göra en annan slags gran, och gjorde den här. Stammen är ett hoprullat papper och grenarna är band och spets som jag knutit runtom. Stjärnan i toppen är en så kallad brad, på scrapbookingspråk. Det vill säga en dekoration med påsnitar/jungfruben på baksidan som man fäster stjärnan med.

Om man vill göra det väldigt enkelt kan man använda pepparkaksmått, rita av och klippa ut och hänga i paketsnörena på julklapparna. Så brukade jag göra innan jag upptäckte att det fanns scrapbookingmaterial.

Det var nog det sista julrelaterade inlägget för i år. Och nu är julen officiellt över för min del. Nu ser jag fram emot nyår och sedan vardag :)

15 reaktioner till “Gör egna julklappsetiketter

  1. Jag gör inte så här tidskrävande etiketter till alla paket, men till några i alla fall. Varje år tänker jag att jag skall börja tidigare så att jag hinner göra fler, men så blir det aldrig. Däremot har jag scrapbookingpapper kvar sedan jag hade eget företag, och ur dem brukar jag klippa etiketter och knyta fast på resten av paketen. Jag får aldrig plats att skriva på klisteretiketterna som man köper.

   Gilla

  1. Tack :) Det är roligt att göra det litet mer personligt, så tycker jag även med mat. Jag uppskattar själv väldigt mycket om någon lagt ned tid på att jag skall få ett fint paket/hemlagad mat etc eftersom tid är så dyrbar, så om jag har möjlighet gör jag gärna det.

   Gillad av 1 person

   1. Min sida av släkten är inte så mycket för julklappar (till oss vuxna) men min favoritklapp som jag får varje år är ändå en burk med mammas knäck. Uppskattar mycket att hon gör den år efter år…

    Gilla

  1. Tack! Man kanske tror att barn bara sliter upp paketen och inte tittar på hur de ser ut, men de sex barn som vi firade jul med i år var väldigt försiktiga med sina paket och vissa sparade faktiskt etiketterna, kanske för att göra något eget av materialet, det var väldigt roligt att se.

   Gillad av 1 person

 1. Oj, så fina etiketter! Å så fina bilder på dej och barnen i det tidigare inlägget! Visst går åren fort, det ser man på barnen som växer! Du ser lika ung och vacker ut på alla bilderna!

  Gillad av 1 person

 2. Superfina etiketter! Jag bara önskade att jag hade ork och tålamod att göra sånt själv för det är så fint och man blir så glad av hemmagjort som är extra fint!
  Jag har kollat i genom många inlägg i din blogg och jag har fått sån julinspiration och blogginspiration! Jag saknar min aktiva blogg men har under detta år tappat bort allt! Även fotograferingen som du kanske ser på 365foto-utmaningen! Har bara kommit till lite över hundra bilder! Men jag ska försöka ta tag i det i år och jag hoppas att du tittar in hos mig! Jag ska försöka ägna mera tid åt att titta in hos dig och andra bloggare för jag gillar egentligen den världen!

  Jag önskar dig ett Gott Nytt År med massor av inspiration, fina bilder och härliga minnen! :O)

  Gillad av 1 person

  1. Jag kom inte heller så långt i fotoutmaningen i år, drygt 60 bilder bara tror jag, men jag skall göra ett nytt försök 2019 och självklart tittar jag in hos dig! Gott nytt år önskar jag dig också, vi ses i bloggarna!

   Gilla

 3. Du måste verkligen ÄLSKA det pysslet! Tror att du har väldigt roligt när du gör dessa fina etiketter. Undrar bara om mottagarna av julklapparna/presenterna uppskattar dom lika mycket. Lägger dom märke till etiketterna eller är dom bara ute efter innehållet i paketet. Är benägen att tro på det sistnämnda…

  Gillad av 1 person

  1. Det är väldigt avkopplande och roligt att testa olika kreativa idéer. Jag pysslar så sällan, men till jul brukar jag göra det så mycket jag hinner. Jag tror att det har gått så långt att barn, och vuxna, knappt önskar sig något längre. De flesta i vårt land i alla fall har vad de vill ha, och får nästan kämpa för att komma på något de vill ha. Det märks när man ber tjejerna och deras kusiner att skriva önskelistor inför jul, de önskar sig ingenting. Våra tjejer och åtminstone en av deras kusiner har pratat väldigt mycket om hur mycket de ser fram emot julen, men det är inte bara julklapparna som är viktiga, utan gemenskapen, att vi samlas allihop och äter och umgås. Så jag tror att de ser etiketterna, åtminstone under dagen, när julklapparna ligger under granen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.