Jul och nyår under nio år

Julaftons morgon 2010. När vi åkte på vår första utlandsresa med barnen var det till New York, och där köpte vi de här klänningarna och fuskpälsarna för i princip ingenting. Vilka fina naglar jag hade, de är nu ett minne blott.

År 2011 såg vi ut så här. Bella och Jackie tyckte fortfarande att det var fint med klänning. Själv har jag tydligen ett Bamseplåster på vänstra långfingret, ganska typiskt mig. Sjuåriga Bella hade valt sin finaste klänning med rosa pärldiadem och rosa Törnrosahalsband. Det har hänt litet grand med hennes klädstil :)

Året därpå, 2012, ville Jackie absolut ha sin tomteklänning och strumpbyxorna med katter på. Själv hade jag tydligen samma klänning som två år tidigare. Vi hade fortfarande inte tapetserat om i vardagsrummet. Det är sådant man tänker på när man ser på foton långt senare.

Det är inte lätt att hitta bilder på familjen tillsammans just runt jul och nyår. Jag hittar inga alls på oss alla fyra, och den här bilden är den enda jag kan hitta på oss tre från vintern 2013. Det här var två veckor innan jul. Den som spar han har, när jag var ute i dag använde jag den mössan som Bella har på det här fotot :) Men vart tog den där cardiganen vägen, den har jag letat efter.

Från vintern 2014 är den här bilden den enda på oss tillsammans. Men egentligen hade det precis blivit 2015. Det var på nyårsdagen och vi skulle se Nötknäpparen på Operan.

Under tre år blev det inga bilder tagna på oss runt jul och nyår. Den här tog vi på julaftonens morgon i år, 2018. Tänk att de här två busfröna har vuxit upp och ser så mycket vuxnare ut, är lika långa som jag, bättre än jag på väldigt mycket och på många sätt mycket klokare.

En lärdom från det här inlägget är att inte undvika att vara med på bild. Det är ju ganska kul att se hur man såg ut tidigare.

7 reaktioner till “Jul och nyår under nio år

 1. Det var roligt att se bilderna och hur barnen blir ”vuxligare”. Tack för att du bjöd på detta! :P
  Ett gott slut på 2018 önskar jag dig och ett riktigt gott 2019!

  Gilla

 2. Vilken härlig bildkavalkad! :-) Lite konstigt ändå att det fattas bilder från vissa år – på julen brukar ju folk fota varandra som galningar. Fast det var kanske förr om åren, då när man kom på att man faktiskt hade en kamera vid vissa specifika tillfällen på året och julen var väl just en av dessa tillfällen :-)

  Ni är så fina på bilderna alla tre!

  Gillad av 1 person

 3. Åh vilken trevlig kavalkad från åren som som passerat – roligt att se! Sista bilden … om jag nu inte visste att det är dina döttrar skulle jag tro det är dina systrar!

  Gillad av 1 person

 4. Vilken rolig serie! Å då jag alltid är ärlig när jag kommenterar så vill jag bara säga att du ser (ännu) snyggare ut i år än 2010. Det är sant! Jackie och Bella däremot har blivit ”vuxna” och har förändrats mycket. De var söta då och är vackra nu! Min man kollade precis och undrade vad det var för bild jag tittade på (sista bilden). Han undrade vem som var äldre ”den blonda snyggingen i mitten eller den snygga tjejen till höger”. Sedan fortsatte han ”är de syskon eller?!” Bättre komplimang kan du nog inte få! Så det så!

  Gillad av 1 person

 5. Håller fullständigt med dig: man ska inte undvika att vara med på bild. Det är viktigare att man finns med än att man är söt, snygg och stilig! Och man ska inte bara välja de vackraste vyerna och snyggaste rummen som fond heller, för det är himla kul att känna igen gamla möbler, tidigare tapeter, leksaker och tavlor eller se träd som vuxit upp och fasader som målats om.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.