Böcker jag ville läsa under 2018 men inte hann med

Varje tisdag presenterar Johannas deckarhörna temat för en ny topp fem. Den här veckan är temat min akilleshäl, nämligen de böcker jag ville läsa under 2018 men inte hann med. Det är några stycken…

Med ännu mer fokus på det jag verkligen vill, och mindre på sådant jag inte så gärna vill, hoppas jag att jag skall hinna läsa en hel del av det jag inte hann förra året.

Just nu läser jag Irène, vilket är första delen i en serie där andra delen översattes först till svenska, Alex, och som jag läste. Precis som i Alex är det mycket och riktigt grovt våld i den här kriminalromanen också. Men jag gillar stilen. Det är väldigt udda. Karaktärerna är långt från stereotypa och berättarstilen är ganska unik. Ja, jag gillar det.

 

33 reaktioner till “Böcker jag ville läsa under 2018 men inte hann med

 1. När isarna smälter vill jag läsa. Att föda ett barn har jag läst, tyckte mycket om den liksom den efterföljande delen, men behövde sen ett break från Maj, tänkt försöka få till det och läsa den avslutande delen…, ;)

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är grovt, det går verkligen inte att säga något annat. Vi får se vad jag kommer att tycka om Irène. När isarna smälter tror jag är rent fantastisk! Vore roligt om du också läser den, så kan vi jämföra tankar i bloggarna sedan. Jag tror att den väcker många sådana, tankar alltså.

   Gilla

  1. Oj då, det låter ju inte bra… Eftersom jag har läst Alex anar jag ju att Irène inte kommer att vara någon feelgood direkt, men om du tycker att den blir i blodigaste laget blir jag tveksam. Jag har inte läst så långt än, får se hur det går. Roligt att du gillade de andra två, dem ser jag fram emot att läsa!

   Gilla

  1. Den läste jag också, och kände att jag måste läsa den här också. Jag skrev till förlaget som gav ut Problemet med får och getter och frågade om de skulle översätta och ge ut den här också, och de hoppades det, men visste inte.

   Gilla

  1. Ja, jag har förstått att ”Att föda ett barn” och även de andra böckerna i serien är minnesvärda, jag måste verkligen ta tag i läsningen av den serien nu. Roligt att höra att även Folkets skönhet är läsvärd, jag gillar att läsa kvinnohistoria. Joanna Cannons förra bok var riktigt bra, så mina förväntningar på den här är ganska höga. Helena/Ugglan & Boken har läst den och tyckte om den, så vi kan nog räkna med att vi också kommer att tycka om den :)

   Gilla

 2. Jag köpte Alex för ett bra tag sedan, men har inte läst den än. Vilket ju verkar vara tur eftersom den inte är första delen. Får ta och skaffa mig Irène i stället då.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är nog bättre att läsa dem i ordning. Den första delen kommer att ha betydelse för de kommande böckerna, har jag förstått. Tredje delen kommer ju snart också.

   Gilla

  1. De är väldigt speciella i hur de är uppbyggda. Huvudpersonen är ingen stor, grov och tystlåten man, som många kriminalare är i böcker, utan tvärtom. Det är helt enkelt väldigt få stereotyper och klyschor som man läst i mängder med kriminalromaner tidigare, det känns nytt helt enkelt. Men det är grovt våld, det är det. Jag backade ganska nyligen för en deckare där små barn blev utsatta för tortyr, det kunde jag bara inte läsa om, men Alex gick bra att läsa och nu läser jag ju Irène också.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.