Förgrenad (5/365) – så gick det med bilen under trädet

I det här inlägget har jag berättat hur stormen Alfrida med vindar från norr lyckades fälla en av våra lönnar, över min bil.

Jag har hoppats att bilen skulle gå att laga. En litet bucklig bil med repor skulle matcha mig perfekt. Men så blir det inte. Försäkringsbolaget hörde av sig i går och kostnaderna för att reparera bilen blir drygt 200 000 kronor, så de löser in den tråkigt nog.

Nu måste vi skaffa en annan bil till mig. Jag gillar den Volvo XC40 jag har som hyrbil. Den ligger otroligt bra på vägen, men lastutrymmet är väldigt litet så kanske en modell större. Har ni något bra tips på en mellanstor SUV som har utrymme för fyra höbalar i bagageutrymmet så får ni gärna berätta.

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare.

27 reaktioner till “Förgrenad (5/365) – så gick det med bilen under trädet

 1. Bra bild till temat, men resten är ju inte så roligt (minst sagt). Otroligt vad det kan kosta att reparera. Tyvärr är det ju ofta så nu för tiden. Ofta billigare att köpa nytt än att reparera.

  Gilla

 2. Men vad tråkigt med bilen! :-( Tur ändå att den stod där själv och att ingen var i den.

  Den enda bil jag har haft och kört hö i var en Fiat 126. Fast i och i… Rymdes bara EN höbal och den körde vi på taket genom Kolmårdens djurpark medan jag och en kompis höll i den med en varsin hand genom fönstret :-D Ingen bil jag rekommenderar till dig, eller till nån överhuvudtaget :-D
  Du kan se den här om du vill:

  https://amacasa.wordpress.com/2010/02/17/jag-hade-en-gang-en-bil/

  :-D

  Gilla

 3. Trist med bilen. Verkligen! Tyvärr har jag ingen erfarenhet alls av större bilar. Har själv kört en Golf. Kanske kan du få byta hyrbil till en storlek större och provköra den innan du bestämmer vilken bil du vill ha. Viktigt är det ju med en stadig bil som ligger bra på vägen när ni bor ute på landet. Lycka till.

  Gillad av 1 person

  1. Även om jag får en viss ersättning kommer den ju inte att motsvara vad bilen var värd för mig, och inte vad en motsvarande bil skulle kosta, så det känns ju inte så kul. Men ingen idé att ta ut något negativt i förskott, även försäkringsbolag borde ju kunna överraska positivt någon gång :) En rejäl bil måste det vara, som får plats med allt som vi kör omkring med, människor, djur och bagage, och som tar sig fram på isiga vägar och genom snödrivor.

   Gilla

 4. Hoppsan, men kanske lika gott de löser in den om det kostar så mycket att fixa till den. Har dessvärre inga bra tips utifrån höbalsmåttet :) Kör så sällan höbalar nuförtiden!

  Gillad av 1 person

 5. Det trodde jag aldrig när jag såg dina bilder av bilen. Den såg verkligen inte sååååå demolerad ut som den uppenbarligen var. 200 000 kronor, herregud!
  Hoppas du får ett riktigt bra erbjudande från försäkringsbolaget. Det är ju ofta först när bolaget måste öppna plånboken att man kan bedöma om försäkringsbolaget är bra eller inte. Å då har man ju betalt premier i många, många år…
  Önskar dig verkligen lycka till och att du får en bra deal.

  SUVar har jag tyvärr ingen aning om, men har hört att KIAs senaste är bra. Ja, om man vill åka omkring i en KIA alltså;)

  Gillad av 1 person

  1. Det tyckte inte jag heller, den gick ju faktiskt att köra upp på bärgningsbilen. Men det kostar väl mer att laga än att bygga ny bil, eftersom det inte bara är sätta ihop delarna. Jag förväntar mig det värsta faktiskt, jag har samma inställning som du om försäkringsbolag. Vi får väl se vad de har att komma med. KIA gillar jag! Min förra bil var en KIA.

   Gilla

 6. Tråkigt med bilen men hoppas du hittar en som du blir nöjd med. Vi köpte en Mazda cx3 förra året den är jag jättenöjd med, förutom bagageutrymmet som är väldrigt litet. Men Mazda cx5 är större… Perfekt bild till temat blev det!

  Gillad av 1 person

 7. Hoppas det löser sig med en ny bil, och att försäkrigen hjälper till med att skaffa fram en likvärdig bil, och alltid så typiskt när man trivs med en bi ja då inträffar det alltid något med den! finnes nog mycket att välja på så är nog bara ut kika på markanaden och se vad som finnes är väldigt mycket dom personliga önskaemålen när man köper en bil, God eftermiddag

  Gillad av 1 person

 8. Så tråkigt att du inte kan få din bil reparerad, men bra att försäkringen hjälper till så du kan köpa en ny. Tyvärr har jag inte något råd ang. bilar :)
  Bra bild till temat blev det ju i alla fall!

  Gillad av 1 person

 9. Här känns det lite svårt att klicka på Gilla men gör det eftersom bilden passar temat så perfekt. Du finner säkert en ny bil som du trivs med, kan inte ge några tips då jag knappaste ens vet vad en SUV är ;-)

  Gillad av 1 person

  1. Jag hoppas att jag gör det, problemet är väl att man aldrig får ut vad bilen är värd för mig. Men vi har inte fått ett kostnadsförslag än, så ingen idé att ta ut något i förskott. Jag gillar SUV, eftersom man sitter litet högre, vilket känns säkrare när man kör på landsvägar där det kan dyka upp djur på vägen som jag inte vill få in genom vindrutan.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.