Äntligen har vi domherrar i trädgården

Jag har hört att domherrar kommer ut från skogarna och in i trädgårdarna när det blir kallt och svårt att hitta mat och vatten på egen hand i naturen. I dag är det en sådan dag, med – 2o grader i morse. Nitton plusgrader inomhus, men det är ju bara jag som lider av det.

Det var flera stycken domherrar i vår syrenhäck, men bara tre stycken hanar vågade sig ned på snön för att äta frön när jag satt med kameran en bit därifrån.

De flög iväg och kom tillbaka.

Under flera år har jag inte sett några domherrar hos oss, och jag blev så glad när jag såg ett rött litet klot i buskarna. Och så ett till, och ett till.

Håll med om att man blir glad av att se de här röda små finkarna! I morgon hoppas jag få se några honor också.

I kväll skall jag skriva en recension till och jobba vidare med mitt eget bokmanus. De senaste kvällarna har jag somnat till Scott & Bailey, så jag kanske väljer att läsa en bok istället. Läs gärna vad jag skrev tidigare i dag om den väldigt speciella kriminalromanen Irène av Pierre Lemaitre.

Hoppas ni fått en bra start på veckan, trots kylan.

7 reaktioner till “Äntligen har vi domherrar i trädgården

 1. Ja, de är så fina! Vi brukar ha ett gäng hos oss ibland. Tyvärr brukar någon av dem, varje år, flyga in i vårt köksfönster. Det är oftast just domherrarna som gör det och då på vintern. Det är så tråkigt!

  Gilla

 2. Helt underbara foton! Å tac för att jag nu har lärt mig att en domherre är död. Har nog aldrig sett en domherre irl, vilket ju är uppenbart;-)
  Vi hade ”bara” 9,5 minusgrader som väst, men inomhustemperaturen låg åtminstone på drygt 22 grader…

  Gilla

 3. Javisst blir man glad när domherrarna dyker upp! Jag har också väntat att de ska komma fram och nu när det blev kallt och snö så dök de upp. Först några stycken men som mest har jag sett 6 stycken både honor och hannar. Fina bilder du har tagit, det är inte lätt för de är så skygga! :)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.