Och så blev det väldigt mycket vinter

Här har det fallit 25-30 cm snö under helgen. Dessutom yr det väldigt mycket, så det bildas stora snödrivor.

Stallet är helt insnöat…

… liksom hönshuset…

… och gästhuset.

Bilen är helt nedsnöad.

Man måste passa på att göra roliga saker också när det blir sådana här mängder med snö. Jag lyckades få med mig Jackie och hennes kompis Sol ut och hoppa i snödrivorna. Shelly är med :)

Snart mörkt, så bäst att gå ut och frigöra bilen från all snö. Det skall bli nedåt -20 minusgrader hos oss i natt, så skönast att ha allt klart tills i morgon när vi måste ut med bilen.

Hur har ni haft det den här vintriga helgen? Har ni också fått mycket snö?

 

Ps. Och när jag skriver det här får jag höra att Sols föräldrar inte kommer fram till oss eftersom vägen yrt igen och vägen är försvunnen under stora snödrivor. Livet på landet.

8 reaktioner till “Och så blev det väldigt mycket vinter

 1. Snö och tö, snö och tö. I lördags hoppade vi över vattenpölarna i stan, på söndagsmorgonen vaknade vi till 15 cm nysnö. Och nu ska det visst börja regna om några dagar!
  Fick Sol sova kvar hos er?

  Gilla

 2. Kung Bore är här med besked! Jag gillar alla dina fina bilder..men den första svartvita bilden är helt underbar…motiv, känsla, djup och ljus :)
  Pst…kom ihåg att du skulle hålla utkik åt mig för faktaböcker om grodor, ödlor och ormar…lite långt borta nu känns det som, men ändå :)

  Gilla

 3. Ska genast sluta gnälla över snöhögen bakom vår bil som är ungefär en halv meter hög. I skrivande stund är det två hjullastare på parkeringen rom plogar, så snödrivan lär växa… Livet i ”Stan på landet”, som Täby’s slogan var en gång i tiden;-)

  Gilla

 4. Så underbart mycket snö! Och kylan skulle jag gärna välkomna också (vi får runt noll imorgon igen)! Här har vi också fått en del snö, men inte riktigt de mängder ni fått hos dig. Kanske älskar jag snön extra mycket för att jag bor i lägenhet och inte behöver skotta själv. :)

  Gilla

 5. Jag, som inte är någon vinterälskare, tycker nog att det kan räcka nu. Jag bor ju också på landet och stod och såg ut över vidderna idag när folk försökte köra över en väg som de misstänkte fanns där under snön. Det blev många turer ut med traktorerna längs den vägen för att dra upp folk ur diket när vägen inte riktigt gick där de trodde ;) Ingen större skada skedd men trist ändå så klart.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.