Påskafton i bilder – ungefär ett foto i timmen

22/4: Uppdaterat med inlägg från påskaftonens eftermiddag/kväll.

06.00
Det är så mysigt att gå upp på morgonen när alla andra sover, dricka mitt favoritkaffe och lägga mig i soffan i salen och antingen se ett par avsnitt av Elementary eller läsa en bra bok.

8.00
Förra lördagen hämtade jag hem Leiftra. Jag har tyckt att hon visar diffus hälta fortfarande, och bokade tid för veterinärbesök inklusive röntgen. Tyvärr var det som jag trodde. Nu skall hon bara skrittas vid hand under tre veckor, ungefär en timme per dag, och sedan kollas av veterinär igen. Att ha häst är sällan enkelt. Nu går Leiftra i egen hage med tre andra Islandshästar bredvid, bara några minuters cykelväg från mig. Klockan åtta satt jag på cykeln på väg till henne.

Bonusbild från i måndags, då veterinären med assistent från Mälaren Hästklinik undersökte Leiftra. Här startar de upp datorn och tar fram röntgenplåtar.

09.00
Leiftra och jag på skogspromenad. Första dagen med hästpromenader kom jag upp i drygt 16.000 steg. Inget ont som inte har något gott med sig, nu blir det mycket vardagsmotion för mig.

11.00
Hemma igen. Fortsatte att läsa Brevet från Alice. En fin berättelse om att inte våga leva det liv man drömmer om, och om att följa sitt hjärta. Det här är författarens debutroman, och hittills är den väldigt insiktsfull och charmig.

12.00
Jackie skall se filmen After med sin kompis Sol i dag. De vill inte ha med mig och Bella, men eftersom jag måste skjutsa dem till bion bestämde Bella och jag att vi också går på bio, men ser en annan film som går samtidigt. Det blev den här. Jag kollade just hur många platser som är bokade, och det märks att det är fint väder. Bara nio platser bokade än så länge. Skönt, då kanske jag slipper lyssna på prasslande godispåsar och vada ut i spillda popcorn sedan ;)

Fler bilder från dagen kommer senare. Hoppas ni har en fin påskafton ♥

 

13.30
Framme i Uppsala. Vi tar en bild på parkeringen nedanför Domkyrkan.

Och en till innan vi går in på Filmstaden.

14.30
Jackie och Sol går in i VIP-salongen för att se på After. Jackie skickar ett sms; hon och Sol är helt ensamma i salongen. Bella och jag ser reklamen innan vår film börjar, bland annat en trailer från Lejonkungen. Disney kan verkligen göra filmer med vacker musik och känslomässig handling som berör. I vår salong är vi nio stycken.

17.00
Efter bion möter Bella och jag upp med Jackie och Sol. Mysigt med folklivet i Uppsala. Uteserveringarna är fulla.

Det är så varmt och skönt att vi öppnar panoramataket i bilen och känner vinden och hör ljuden utifrån. Det känns somrigt och mysigt!

Vi svänger in på ICA Maxi i Gnista. Nu när vi inte har våra höns kvar måste vi köpa ägg. Det finns massor (!) av sorter i butiken. Bella säger att det känns dåligt att köpa ägg från andra höns än våra egna, och jag känner detsamma. Jag undrar om det var fel beslut att ge våra höns till mamma.

18.00
Hemma igen och jag slänger i mig två stekta ägg, varmkorv och en paprika med ett glas vatten. Intressant middag, men i går på långfredagen träffades vi arton personer hos mamma och pappa på god och trevlig släktmiddag. Vissa dagar blir det vällagat och snyggt upplagt, andra dagar blir det så här. Nu måste jag till stallet.

18.30
När jag skall ta min cykel är den borta, och inser vilka som har den. Istället tar jag en promenad till Leiftra och passar på att fota grannens bikupor. Ser att det surrar för fullt runt dem, roligt!

Fotar videkvistar på vägen. Vårkänsla.

Möter cykeltjuvarna ;)

19.00
Leiftra får sitt kvällshö, mineraler, vitaminer och linfröolja.

20.00
Mockar ur  Leiftras hage. Fem kärror. Det tar sin lilla tid, men det är så härligt väder och bara skönt att vara utomhus. Och med den här utsikten över ängarna mot Johannesbergs slott.

21.00
När jag går hem är det redan mörkt, så den här bilden på videkvistarna från eftermiddagen får avsluta min dag.

 

Ps. Fler som fotar ett foto i timmen finns här.

 

12 reaktioner till “Påskafton i bilder – ungefär ett foto i timmen

 1. Vad tråkigt att hon är halt. Hoppas det inte blir långvarigt. Ena ponnyn i stallet har varit halt i 2 år. Förstår inte att ägaren inte tar bort henne då hon dessutom är 25 år.
  Men bra med gratismotion!
  Mysigt med bio även om det känns konstigt mitt i sommarvädret.

  Gilla

 2. Nu har jag sett resten av dagen också! Det är lite udda att gå på bio i soligt och fint väder – man känner sig nästan dum när man kommer ut i ”livet” igen. Men så är det ju mysigt att gå på bio …

  Gilla

 3. Det blev i alla fall en halv EFIT, det var mer än jag lyckades med på påskafton. Alltså körde jag min EFIT idag!

  Härliga bilder, det blir verkligen maffigt när de är så stora! Hoppas att det blir ordning på både dig och hästen. Kommer att kika ikapp på dina andra inlägg senare, ikväll orkar jag bara läsa EFIT-inlägg.
  Kram!

  Gilla

 4. Att gå upp klockan 06:00 på Påskafton, ja, det var då aningen otippat måste jag säga;-)
  Dina bilder är som alltid enastående! Hoppas att långpromenaderna gör att Leiftra blir helt bra igen!
  Å vilket väder vi har haft – fantastiskt, eller hur!?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.