När man fyller 1 år får man äta tårta med händerna

I går fyllde Max ett år. Erica hade bakat en sockerfri tårta speciellt till honom. Så här fin var den. Men jag tror att Max var mer intresserad av ljuset.

Så här fin tårta bjöds vi andra på. Godast var ändå de små bakelserna som hade smak av kanel och kardemumma med grädde och bär som topping. Vårkänsla av solen som lyste in, de öppna dörrarna som gjorde att det fläktade litet och den fina dukningen.

Sedan började demoleringen av tårtan.

Klarar ni av att se sådant här? Många bakar en egen tårta till barnen, för att han/hon skall få äta på eget vis på sin ettårsdag. Förmodligen uppskattar barnen det här kladdet mer än att äta tårtan.

Max kan hantera gaffel, men varför gå omvägar med den när man kan äta direkt med munnen?

Litet prydligare på min tallrik ;)

 

 

8 reaktioner till “När man fyller 1 år får man äta tårta med händerna

 1. När man fyller år får man faktiskt göra som man vill – oavsett vad känsliga tanter säger. Härliga foton på lyckligt födelsedagsbarn!

  Gilla

 2. Du är en otroligt duktig fotograf, vilket jag sagt så många gånger. Den här gången var du alldeles för skicklig måste jag säga, för jag klarar inte att barn kladdar ner sig totalt. Ärligt talat så blir jag vansinnig på sådant.

  PS. I din familj verkar alla vara mat- och bakkonstnärer:-) DS.

  Gilla

 3. Härliga bilder! :D
  Fast, jag har lite svårt för när barnen kladdar ner för mycket. Två av mina barnbarn fick en egen kladdatårta var (det är 21 och 17 år sen). Nu så, det allra yngsta barnbarnet vägrar att bli matad så hon äter själv sen länge. Ser ut därefter också. Men men, det bättrar sig väl.

  Gilla

 4. Hjälp! Nej, jag klarade nästan inte av att se på demoleringen. Men födelsedagsbarn ska få göra lite som de vill på sin dag, tycker jag. :P

  Gilla

 5. Haha! UNDERBARA bilder! :-) Fast det är lite orättvist att man förväntas äta ”fint” när man blir äldre. Såg ju buskul ut det där! Men kanske lite i kletigaste laget :-D
  Stort GRATTIS till söta Max!

  Gilla

 6. Haha … så härliga bilder på födelsedagsbarnet – och vilket härligt kalas! Såklart får man äta som man vill när man fyller ett år!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.