Påskekrim 2019 – topp fem

Varje tisdag presenterar Johannas deckarhörna temat för en ny topp fem. Den här veckan är temat: Påskekrim, en trend från Norge.

Just nu har jag inte så många kriminalromaner hemma som är olästa, men de här fem är det, och jag skall försöka läsa en eller flera under påsken. Jag har ju en del andra böcker också att läsa, som jag skrev om här.

★   Brottets gåta : kriminaltekniken inifrån är visserligen inte någon kriminalroman, men den här boken tror jag är minst lika spännande som en deckare. Det är en bok om kriminalteknik, hur en kriminaltekniker med hjälp av spår från brottsplatsen kan säkra misstankar och hitta svar på svårlösta gåtor. Vad säger till exempel likmaskar om tidpunkten för ett dödsfall och hur kan mikroskopiska DNA-spår avslöja en mördare?

★  Jag har inte läst någon av Jenny Rognebys kriminalromaner, och inte heller någon av Emelie Schepp. Jag har läst mycket om de här författarna, nu vill jag också läsa något av dem.

★  Camilla Stens skräckroman Staden har fått fin kritik, det är väl ungefär det jag vet om den. Jag har nog aldrig läst någon skräckroman tidigare, om man bortser från Flickan med gåvorna, av M R Carey. Alltså extra roligt att göra det nu.

★  Pontus Ljunghills deckare, Lykttändaren, utspelar sig i 1920-talets Stockholm. Jag har länge tänkt läsa den, men jag har hela tiden prioriterat recensionsex från förlagen. Kanske hinner jag i påsk.

 

Fler tips på Påskekrim får ni hos Johannas deckarhörna, titta gärna in hos henne.

17 reaktioner till “Påskekrim 2019 – topp fem

 1. Läste Jane Harpers ”Hetta” under påsk. En dckare som utspelar sig i Australien under en extrem torrperiod. Gamla oförrätter från barndomen och en aktuell familjetragedi. Lättsmält, men ändå välskriven. Kan rekommenderas. 📖

  Gillad av 1 person

  1. Tack för tips! Jag har också läst den och gillat. Särskilt miljöbeskrivningarna som jag tyckte var fantastiska. Det var nästan som att själv befinna sig där i hettan och torkan.

   Gilla

 2. Åh, nyfiken på både Camilla Stens och Rognebys men vi får se när det blir. Jag kan i alla fall rekommendera ”Märkta för livet” och hela den serien av Emelie Schepp. Läste nyligen hennes senaste där och har recenserat den idag :)

  Gilla

 3. Lykttändaren har jag på min TBR. Tyckte mycket om En osynlig av författaren och tänkt att jag ska läsa Lykttändaren, men det har inte blivit av än, bra med en påminnelse! Tack för övriga tips!

  Gilla

 4. Då har du något att bita i över påsken och påskfirandet. Lycka till! Vädret ska ju bli hur bra som helst. Ställ bara fram solstolarna, lägg dig i en av dom och börja njuta av ”krimen”. Själv har jag precis lagt Jo Nesbøs ”Macbeth” åt sidan efter fem sidor (Jo Nesbø utan Harry Hole är liksom inte en deckare;-) ) och börjat på Adler Olsons ”Hon tackar gudarna”. WOW säger jag bara. Den boken ska jag ägna mig åt under påsken.

  Gillad av 1 person

 5. Jag har läst första delen i Schepps serie. Den var ju från början egenutgiven, men sedan köptes den av ett förlag och arbetades om lite, sägs det. Jag tyckte att den i så fall hade behövt ännu lite mer arbete, det var en del som störde mig. Så småningom ska jag läsa andra delen och jag hoppas mer på den :)

  Gillad av 1 person

  1. Det är så jag har tänkt, att den första boken antagligen inte är lika genomarbetad som de senare, och därför har den fått vänta. Men nu måste jag ju börja, innan hon hinner skriva för många böcker i serien.

   Gilla

 6. Har ni inte läst min deckare Familjen måste jag få rekommendera den till påskläsningen! En småstadsdeckare om unga kvinnor som försvinner från Sunne i Värmland. Hoppas ni vill läsa!

  Gillad av 1 person

   1. Ja det var närliggande släktingar! Då tycker jag definitivt de ska läsa Familjen! De kommer att känna igen sig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.