Önskar er en härlig fredag med bilder från mitt Uppsala

Så här fint tornar den upp sig, Uppsalas domkyrka, när man står på trappan till Universitetshuset. Har ni tänkt på hur grönt det är i Uppsala? Det är verkligen en vacker stad.

Här brukar jag ofta parkera när jag är i Uppsala, vid Fyrisån. Då kan man följa ån fram mot kvarteret Munken, och så kan man fika på Café Fågelsången.

Så här lummigt och fint är det längs ån vid den här tiden på året.

Att Uppsala är en cykelstad blir man snabbt påmind om här. Ibland verkar cyklisterna tro att de är odödliga när de susar fram. Hoppas att det inte satt någon på den här cykeln när den hamnade i ån.

Jag tror att jag vant mig vid Filmstadens nya logga nu. Den påminner mig om de där små pjäserna man hade när man spelade fyra i rad.

Carolinabacken upp mot biblioteket och slottsparken till vänster.

Det är märkligt hur van man blir att se vissa byggnader, så hur vackra och imponerande de än är, så missar man att verkligen se dem. När jag tog den här bilden var det målningen jag såg. Nu i efterhand dras blicken hela tiden till Carolina Rediviva, universitetsbiblioteket.

Här uppe ligger Jontes stuga, där Juridiska föreningen håller till. Jag var där ibland under min studietid, mest för caféets skull. Vi satt ofta på caféer och förberedde olika uppgifter.

Slottet längst bort i bilden, nästan helt dolt bakom trädkronorna.

Så fint med en fågelholk i trädet. Och en klassisk Uppsalavy, med fler cyklister än bilister.

Jag avslutar med en till bild på domkyrkan. Så vackert med all lummig grönska nu. Man måste fylla på med många sådana intryck den här tiden, så att man har att ta av under vintern.

I dag är det fredag. För mig är det ingen större skillnad mellan vardagar och helgdagar, de smälter ihop nästan helt och hållet. Åtminstone fram tills tjejerna får sommarlov och uppehåll från dansen, då kommer det att bli stor skillnad.

I dag och på lördag och söndag skall jag skjutsa tjejerna till danslektioner och själv passa på att träna, jag skall fortsätta att redigera min avhandlingstext, gå promenader med Leiftra som fortfarande är litet halt, läsa ut Fredrik Backmans senaste roman och skriva om den här i bloggen, rensa rabatterna och ägna mig åt allmänt trädgårdsfix och om jag hinner och orkar, städa ur min garderob och badrumsskåpen. Vad har ni för planer?

 

8 reaktioner till “Önskar er en härlig fredag med bilder från mitt Uppsala

 1. Vilka härliga bilder och ambitiösa helgplaner! Här är det städ och fix inför barnkalas, ro till läsning och bloggande och jag har precis varit och förtidsröstat. Sen skulle jag vilja rensa i skåp och garderober men det blir nog inte nu i helgen.

  Gilla

 2. Vad roligt att då ta en tur till dina Uppsala. Ljuvliga bilder. Var där en tur förra veckan hos dotter och barnbarn.
  Önskar dig en fin helg.

  Gilla

 3. Vilken helt underbar bildkavalkad från studentstaden Uppsala.Förstår att du stortrivs där igen efter alla år. Uppsala har i princip allt man kan önska sig och lite därtill. Det är länge sedan jag var där. Dags för ett nytt besök, helt klart.

  Åsså ta det aningen lugnt då i helgen. Men om väderprognosen stämmer är det nog lika bra att jobba på, när det ändå regnar menar jag.

  Gilla

 4. Så vackra bilder från min barndomsstad <3 Nu ser det dessutom ut som att dottern flyttar dit i höst!
  Jag ska också läsa ut Backmans bok, och så ska jag SOVA. Det är de storslagna planerna för min del…

  Gilla

 5. Härliga bilder från Uppsala! Det är alltid kul att se någon annan fånga stan en bor i med sin kamera. Du tar dessutom kanobilder.
  Idag kommer tonåringen och i helgen ska han eventuellt bal-ekiperas. Jag vill köpa tomatplantor till stugan och en lila hänglobelia till balkongen. Sen behövs det dammsugas hemma. Utöver det blir det förstås läsning (är i slutet av ungdomsboken jag läser just nu) och katt-gos samt gissningsvis ett och annat glas vin/GT. Nästa vecka blir en soft arbetsvecka för mig, med bara tre arbetsdagar. Så skönt!

  Gilla

 6. Imponerande vackra bilder från Uppsala. Prisbilder! Min ambitionsnivå för aktiviteter i helgen är betydligt lägre än dina. Hoppas du hinner njuta, hämta andan och komma lite till ro i helgen också.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.