Böcker som blir filmer i år

Den här veckan är det Evelina som ställer veckans helgfråga: Många böcker blir idag filmatiserade, vilka böcker skulle du önska blev film/tv-serie?

På den frågan svarar jag med bonusfrågan.

Mias bonusfråga: Några böcker blir film 2020, är det någon du tänkt se?

Jag har sett att de här böckerna blir film i år, och jag skulle vilja se alla filmatiseringarna. Jag har läst två av böckerna och de var väldigt bra; Kvinnan i fönstret och Sista brevet från din älskade.

* Kvinnan i fönstret är en långsamt berättad, mörk historia, och man anar ett ännu djupare mörker under ytan som man vill få grepp om och försöka förstå. En bit in i boken trappas plötsligt både stämningen och tempot upp och det blir hysteriskt spännande. Starkast intryck gjorde de delar i romanen som steg för steg avslöjar hur Anna drabbades av sitt trauma, de delarna gav mig kramp i bröstet.

* Den första roman jag läste av Jojo Moyes var Sista brevet till din älskade, som verkligen berörde och grep tag i mig genom framförallt de varma och trovärdiga personbeskrivningarna. I typisk feelgoodstil börjar det i moll och slutar i dur, precis så som vi förväntar och oss vill ha det när vi väljer en bok av Jojo Moyes.

De andra böckerna måste jag skynda mig att läsa innan filmerna kommer.

Små eldar överallt blir en miniserie på åtta delar, Reese Witherspoon och Kerry Washington både producerar och har roller i serien. Premiär den 18 mars.

Här är en trailer från teveserien.

Önskar er alla en trevlig helg!

6 reaktioner till “Böcker som blir filmer i år

 1. Kul att jag får komma in på din blogg igen:-) Undrar varför du har gjort den ”privat”? Din blogg är ju totalt ”oskyldig” och borde inte attrahera spamkommentarer.

  Det är konstigt med böcker som har blivit till filmer/serier tycker jag. Personligen blir jag nästan alltid besviken när jag läst boken/böckerna först. Filmerna lever aldrig upp till böckerna enligt mig. Harry Potter filmerna är ett exempel. MEN Elena Ferrantes första serie av Neapelkvartetten är ett undantag. När jag läste böckerna trodde jag att det var översättningens fel att dialogerna var så ”korthuggna” och nästan onaturliga. Det var de inte…

  Gilla

 2. Små eldar överallt tyckte jag om, kan nog bli bra som tv-serie.

  Ps haft problem att komma in på din blogg ett par dagar, vet inte om det beror på wp, men nu så! ;)

  Gilla

 3. Inte läst böckerna och kände inte till filmatiseringar. Så tack för tips! Ser iofs filmer väldigt långt senare än då de är helt nya. ;)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.