Veckans bästa 4 – 10 maj

I en tid då precis allt präglas och påverkas av coronaviruset, har jag bestämt mig för att varje söndagskväll skriva ett inlägg med det jag upplevt som veckans bästa. Det kan vara små eller stora saker. Det blir ett sätt att under veckan lägga märke till allt som faktiskt är positivt också. Vad sägs om det?

Här är veckans sammanfattning av det bästa som hänt!

Äntligen är en av mina favoritserier tillbaka – Badhotellet. Varje torsdag kommer ett nytt avsnitt på tv4. Jag njuter av de vackra miljöerna och småskrattar åt vissa av karaktärerna. En jättemysig serie som beskrivs så här:

Varje sommar återvänder stamgästerna, bestående av direktörer, grosshandlare, grevar, börsspekulanter och skådespelare, till det charmiga strandhotellet på Jylland för fyra veckors semester. Värdparet och deras personal gör verkligen allt för att de celebra gästerna ska njuta av sin vistelse; de serverar mat, städar, stryker skjortor och putsar skor. De är alla beroende av varandra och trots 30- och 40-talens krisår fortsätter saker och ting att gå sin gilla gång på hotellet.

Det är ingen större skillnad på hur det ser ut när jag skriver på min avhandling, så här kommer veckans arbetsbild från en annan vinkel bara ;) Jag trivs faktiskt riktigt bra med min arbetsplats, trots att bordet är belamrat med litteratur som jag skall läsa och har läst, och även de 18 plantor jag skall plantera ut när det blivit litet varmare.

Jag har en idé om hur jag skall organisera böckerna i bokhyllorna, ni skall få se, antagligen under veckan som kommer.

Fame lade beslag på min plats, så jag åkte till Leiftra istället.

I början av veckan blev hon skodd med sulor i fram. Hoppas det kommer att fungera. Nu rör hon sig i alla fall helt fantastiskt.

Efter att longerat henne och gjort litet markarbete, för att få henne mindre pigg och mer fokuserad, red jag i alla gångarterna och hon kändes som en dröm. Håll tummarna för att det håller i sig och att hältan inte kommer tillbaka.

Som alltid – jag skjutsar tjejerna till skolan och kors och tvärs dit de behöver åka. På vägen hem tog vi en tur förbi en av skolornas parkeringar. Där stod de här jättebilarna bredvid varandra. A-traktorer allihop. Snygga bilar mot en fin bakgrund, jag måste ju bara fota.

Numera kan man tydligen ha en ungdomsbil som passar sin egen stil. Ombyggda Volvos för en viss stil, stadsjeepar för en annan stil, och så mopedbilarna för en tredje stil. Folk måste ha det gott ställt som har råd att låta sina barn/ungdomar köra så dyra bilar. Eller om föräldrarna köper sig fria från att behöva engagera sig med att skjutsa, nu när man dessutom skall undvika att åka buss och tåg.

Vi åt på Johannesbergs golfrestaurang igen. Fläskkarré med rostad potatis och tsatsiki med äpple, sallad och hembakat bröd. Väldigt gott. Jag fotade inte äppelpajen med vaniljsås, men det åt vi också, ute på restaurangens altan.

En dag köpte vi med oss sushi hem från bästa sushistället, en liten restaurang i Rimbo. Vi brukar äta sushi överallt dit vi kommer, men den allra bästa sushin har de i lilla Rimbo, där ägarna konkurrerar med ett gäng pizzerior, i vanlig ordning på små orter.

Jag borstar och borstar, men hon bara fortsätter att fälla. Varje vår förvånas jag lika mycket över mängden päls som hon haft under vintern och som nu skall bort. Men nu är det inte några stora mängder kvar, det känns skönt. Ett vårtecken så gott som något :)

Mamma och pappa är 70+, så jag åkte till handelsträdgården och köpte penséer till dem så att de slipper utsätta sig för smittorisk. Så här blev det när de planterat dem.

Ett par dagar senare åkte jag tillbaka tillsammans med Erica, Max och Uno. Vi köpte blåbärsbuskar till mamma och pappa och jag köpte bambupinnar till mina plantor. Jag skall visa senare vad jag skall ha dem till. Mysig tid med småkillarna och trevligt att få tid att prata med Erica också, perfekt att kunna förena nytta med nöje, och dessutom utomhus.

Uno satt så lugn i vagnen hela tiden.

Berätta gärna i kommentarerna vad som varit veckans bästa för dig, eller skriv om det i din blogg och länka här till den, så kan vi ladda med ännu mer positiv energi inför kommande vecka!

Ps. Carita fokuserar också på det positiva, och håller i Glad måndag! In hos henne och tanka ännu fler positiva tankar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 reaktioner till “Veckans bästa 4 – 10 maj

 1. Det här med Veckans bästa låter jättebra! Det är extra viktigt just nu (och alltid) att försöka se det positiva i tillvaron. Jag försöker varje kväll innan jag somnar att leta fram dagens Guldkorn. Har gjort det i flera år, även om jag glömmer det ibland.

  Gilla

 2. Men på riktigt😱 när jag läser denna så inser jag att veckorna bokstavligen rusar iväg. Jag har ju precis läst om din förra goda vecka❣️ Oj oj ingen tid att förlora, bara köra på.

  Kyl du är med viktiga jobblitteratur o skrivelser och så kommer lite planteringar i änden på bordet som du kan fly till när du vill ta paus.
  I dag/just nu är det strålande fint utan vind och blå himmel

  Gilla

 3. Vilken kul vecka du har haft! Å vädret var ju faktiskt också en glädjande faktor – förutom igår då.
  Har faktiskt aldrig sett sådana fräcka A-traktorer irl. Det är bara på din blogg som jag har sett dom. Skithäftiga! När man ser dom skulle man ju aldrig tro att de bara har en max hastighet på 30 km/h.
  Härligt också att se Leiftra så pigg och alert. Håller verkligen tummarna att det håller i sig.
  Skulle heller aldrig gissat att lilla Rimbo är ”berömd” för sin sushi. Vilken tur för er skulle jag säga. Sushi är ju sååååå gott.

  Gilla

 4. Veckans bästa för mig var nog… att vi satte potatis i lördags och jag klippte gräs i Slottsträdgården för första gången i år. Vi fick mycket sol, ljus och värme på oss och det blev en härlig dag med utomhusfika tillsammans med svärmor. Och veckans andra bästa var att få träffa Gymnasisten igår, han kom på besök.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.