Höstplantering i krukor – före och efter

Sommarblommorna har ledsnat och det är dags att byta ut dem mot något färgstarkt. Jag gillar när det är ganska mycket färg i krukorna under höstmånaderna. Det piggar upp under den tid vi har framför oss, som ofta brukar vara grå och regnig.

Minns ni vildkattungen som föddes i vårt stall i somras? Hon försvann plötsligt och vi har inte sett henne under flera veckor. Men titta här, nu dök hon upp bakom växterna som jag ställt fram för plantering.

Rosorna överlevde förra vintern i krukorna, och har fortfarande knoppar, så de får sitta kvar, trots att de börjar vissna. Jag planterade låga höstväxter under dem och i de andra krukorna. Jag brukar dekorera med nyponkvistar, mossa, äpplen, rönnbär, granris och annat som jag kan hämta på tomten eller i skogen, men i höst har jag fullt upp med annat, så det får vänta tills det är dags att dekorera inför vinter och jul.

Den hjärtformade stenen har vi alltid på trappan vid ytterdörren. Den hittade Jackie när förskolan var på utflykt, och hon släpade i smyg hem den i ryggsäcken. Hon var sex år, nu är hon fjorton. Jag tyckte att ryggsäcken kändes väldigt tung när jag skulle plocka ur matlådan och annat efter utflykten, och då låg stenen där i botten. Pumporna hade en vän med sig när han kom på besök. Så fint med de olika formerna och färgerna.

3 reaktioner till “Höstplantering i krukor – före och efter

  1. Gillar speciellt dina lila blommor som du har köpt och så arrangemanget med pumpor och det fina stenhjärtat. Riktigt läcker och minnet av att Jackie släpade hem stenen är ju en bonus.
    Vildkattungen verkar ha väntat på dina höstdekorationer;-) Å det där med att hundar och katter inte kommer överens stämmer då inte. Shelley ser ut att gilla katten, och katten är inte ett dugg blyg eller rädd hon heller. Dags att döpa ungen tycker jag, fast då måste du förstås först ta reda på om det är en tjej eller en kille;-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.