Hej igen!

Tiden räcker inte riktigt till när det är mycket som händer i livet, så inläggen här i bloggen har varit sällsynta. Men kanske är jag tillbaka nu. Jag hoppas det. Jag skjutsade Bella och Jonathan till bussen i morse, och möttes av det här när jag kom hem. Ofta är det blåsigt och onödigt kallt här på Upplandsslätten, men när det är så här dramatiska soluppgångar kommer verkligen vidderna till sin rätt!

Vi är med hästar igen ♥ Två unghästar som gått i hästflock i ett respektive tre år, ohanterade. De var båda två hingstar tills för en månad sedan. Det mesta har hittills gått bra. Hannibal som flyttade hem först, har lärt sig att gå in i stallet utan att bli rädd, att stå i en box (han har bara gått utomhus tidigare), att ha träns och longeringsgjord, att bli ledd, att bli longerad, att stå stilla på stallgången, att komma när jag ropar. Ja, sådant som ingår när man tämjer en häst som levt mer eller mindre vild i en hingstflock hela sitt liv.

Det värsta som hänt är väl att Hannibal bestämde sig för att slita sig från mig, och jag bestämde mig för att inte tillåta det. Så jag släppte inte grimskaftet, utan släpade med tjugo meter på mage bakom honom innan jag tvingades ge mig och såg honom trava lugnt iväg ut på vägen. Men nu har jag vidtagit åtgärder så det inte händer igen :)

Jag läser väldigt mycket, men inte så många romaner. Men det kommer ett gäng recensioner inom kort. Jag läser däremot många manus som jag skriver lektörsutlåtanden om. Väldigt lärorikt, intressant och roligt, men dessvärre inga manus jag kan berätta mer om här. Förhoppningsvis blir vissa av dem utgivna så småningom.

Hoppas ni också mår bra ♥

3 reaktioner till “Hej igen!

  1. Usch, att bli släpad efter häst är inte kul, vet av egen erfarenhet… Hoppas det ändå gick bra. Fullt upp hos dig förstår jag. Så himla kul att du har hästar nu igen. En ständig saknad när man inte har dem. Samtidigt som jag inte vill binda upp mig igen. Känner en tjej som har några ponnys och hon har 3 barn så har funderat på att fråga henne om hon vill ha lite hjälp med stallskötsel och pyssel. Får se till våren. Nu har det varit väldigt mycket jobb, framför allt på helgerna. Nästan varje helg i två månaders tid.
    Vore kul att ses igen. Tror du vi kan få till nåt innan jul eller bättre att satsa på våren? Kram

    Gilla

  2. Ja, att du är periodare har jag/vi märkt. Men allt är ju en prioriteringsfråga såklart, och bloggen står inte högst upp. Grattis till de två nya familjemedlemmarna. Den ena heter Hannibal, vad heter den andra. Å du verkar ha kastrerat dom. Så nu är de inga hingstar länge utan valacker. Men inte skulle jag låta mig dra med en häst i 20 meter liggandes på mage. Ja, ja, älskar man djur så gör man.
    Bilden du tog är helt fantastisk!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.