Skyltsöndag – vi åkte fel

Jag insåg att jag har glömt att skriva klart reseberättelserna från vår senaste Frankrikeresa. Jag har ju inte visat bilder från Normandies huvudstad, Rouen, och jag har inte visat bilder från små byar vi åkte igenom, som här, då vi åkte fel ;)

Rejält sliten efter en hektisk vecka då jag förutom att skjutsa tjejerna till skolan, även skjutsat Bella till Uppsala för att få tandställning, själv har besökt kirurg inför min operation om någon vecka, skjutsat till danslektion som vanligt, skjutsat Patrik till Sophiahemmet för att operera bort fyra visdomständer, arrangerat födelsedagsfirande för Jackie, handlat och lagat mat och fika till 24 personer, varit på släktmiddag, fått en hosta som liknar kikhosta med feber… ja, det var väl allt, så tror jag att de avslutande inläggen från Frankrike kommer om någon dag eller två i resebloggen :)

BP förvaltar skyltsöndagen, och här finns länkar till alla som brukar delta!

24 reaktioner till “Skyltsöndag – vi åkte fel

 1. Ketchupeffekten slår åt båda håll, hoppas verkligen att denna vecka är lugnare för er alla och att du blir frisk nog för att opereras <3 Lider både med dig och Patrik, varför i all världen tog de alla fyra tänder på en gång? Bara en som sitter tokigt är jobbigt nog.
  Ser fram emot fler franska bilder och berättelser, nog är det konstigt att man plötsligt glömmer bort hur mycket man egentligen har att berätta om? Så hamnar man bland sina fotografier och inser att det finns massor som kan vara intressant för andra – förutom att det är en suverän dagbok för en själv när man kikar tillbaka på vad man gjort. Ibland när jag skriver funderar jag om någon bryr sig, men så inser jag just det där – att det är faktiskt lika mycket för min egen skull som jag skriver. Och jag uppskattar att läsa andras erfarenheter och tips när jag letar semesterupplevelser, ja du vet ju hur vi gör ;-) (Har redan bokat om flera hotell på vår resa eftersom jag funnit intressanta ställen som jag vill besöka).
  Krya på dig nu, vännen – och TA DET LUGNT! <3

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller helt med dig, som vanligt ;) Bloggen är ett bra sätt att berätta för andra om spännande och intressanta saker som kanske kan intressera flera, men det är ju en perfekt dagbok också. Jag går ganska ofta tillbaka och letar i inläggen efter saker som hände vid en viss tidpunkt, recept, foton m.m. Och jag gillar på samma sätt att titta runt hos andra om tex resetips. Jag skall apropå det titta runt hos dig igen och se vad vi kan hinna med under vår Frankrikeresa i sommar, bland annat i närheten av Carcassonne :) Tack så mycket, och tack för omtanken! ♥

   Gilla

   1. Sitter just och kikar i mina egna inlägg och stör mig på att så många bara illustrerar fototeman istället för att vara berättelser på riktigt. MEN nu såg jag (igen) din kommentar om en trädgård i Étretat – det måste bara vara den som jag har på vår besökslista i sommar! På hemsidan har de en liten film som är helt bedårande.

    Gillad av 1 person

  1. Det blir litet mycket ibland, men om jag skyndar mig nu kan jag ta det lugnt sedan ;) Nej då, jag försöker verkligen skärpa mig och ta det lugnt, men ibland blir det så här. Den här veckan hoppas jag däremot blir lugn så att jag kan passa på att vila när tjejerna har påsklov och jag slipper skjutsa kors och tvärs utan kan vara hemma och bli frisk från förkylningen inför operationen. Litet kul skylt, eller hur, för oss som kan svenska :) Jag har förresten inte kollat upp vad Fel betyder på franska, det kanske betyder samma sak som på svenska..?

   Gilla

 2. Ja, inte trevligt när man får ett sånt besked. Som sagt, lika bra att ta tjuren vid hornen. Ta hand om dig riktigt nu, läs, njut och koppla av i väntan på operationen. Men du, jag håller alla tummarna och tänker på dig !

  Vilken trevlig skylt du hittade i Frankrike :-)

  Styrkedramar i massor till dig ! :-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket ♥ Det skall bli skönt när operationen är över och jag har fått besked, men det kommer att dröja en månad efter operationen innan analysen är klar, så det är bara att försöka vara i nuet och tänka framåt. Just nu försöker jag bli frisk från den här envisa hostan jag fick innan påsk så att operationen inte blir uppskjuten. Kram!

   Gilla

 3. Hallå där … hur i all världen orkar du?
  Kul att du är med och skyltar! Alla har vi nog varit med och åkt fel, men kanske inte i närheten av Fel :)
  Försök hinna med att vila ibland.

  Gillad av 1 person

  1. Jag är inte särskilt bra på att vara lugn och ha balans, jag har nog tyvärr ärvt varsin egenskap från mina föräldrar. Pappa tycker att väldigt mycket är roligt och mamma vill göra det hon ägnar sig åt grundligt, själv försöker jag kombinera de där två, då blir det för mycket ibland ;) Tack för omtanken, jag tror att det blir lugnare nu. Kram

   Gillad av 1 person

 4. Lite vila kanske är på sin plats! Eller inte bara kanske. Du har myckte framför dig och precis som du så väljer jag att tänka positivt till jag vet något annat. Ingen idé att oroa sig. Men bra att du fått tid för operation. Håller alla tummar och lite till. (Har opererats för maligna melanom så jag känne rigen lite av oron som dock finns.)
  Så spännande att läsa mer på din reseblogg- Har varit mycket i Normandie och Frankrike och ser fram emot härlig läsning.
  Många tankar till dig.
  Och dagens skylt är klockren.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack för omtanken ♥ Det var väldigt oroligt under de månader när jag misstänkte något och läkaren ändå kom fram till att allt var ok. Då började jag, utan att berätta något för någon, att förbereda för ett liv för våra barn utan mig, försökte se till att våra tjejer kommer att ha ett skyddsnät runt sig om jag inte finns, pratade med min man om hur han skulle klara det utan mig. Så jag var orolig, precis som jag förstår att du var när du fick veta att du hade malignt melanom. Hur stark man än så tär det att bära på något som kan vara dödligt. Jag är mindre orolig nu när det blir operation, då har jag något konkret att ta fasta på. Efter operationen och fram tills jag får besked från analysen av vad det är kommer jag nog att vara orolig igen, men jag tänker fortsätta att leva i nuet och framåt, och se framåt på allt roligt som vi planerat. Som resan till Frankrike i juni :) Jag skall klicka runt hos dig och se om du skrivit något från era resor i Frankrike. Kram!

   Ps. En både glad och ledsam insikt sedan jag berättade för mina närmaste om operationen, är vilka som visar att de bryr sig och vilka som inte gör det. Jag antar att du också har upplevt samma sak i samband med din operation? Det gäller nog vid alla ingripande händelser, att man ser vilka som står vid ens sida och vilka som inte gör det.

   Gilla

 5. Jamen, det var då verkligen en mycket glad överraskning att du skyltar! Jätteskoj! Å att åka ”Fel” i Frankrike är aldrig fel om man tänker på att vara med i Skyltsöndag:-)
  Tusen tack för denna roliga skylt och länken:-)
  Förstår inte hur du bär dig åt att hinna med så himla mycket, speciellt då du är sjuk! Take it easy before you go crazy! Så säger man i Gambia, men ordspråket passar här också.
  Sedan tycker jag synd om Patrik. Fyra visdomständer under en och samma dag. Stackars! Det hade jag aldrig orkat med. Gissar att han inte pratade så mycket i några dagar och troligen levde på flytande föda.
  Vad är din operation om? Nej, du behöver inte berätta om du inte vill.

  Än en gång – stort TACK för denna roliga skylt:-)

  Gillad av 1 person

  1. Patriks operation var i onsdags, och han är fortfarande helt uppsvullen och kan inte öppna munnen utan måste dricka soppor med sugrör. Nu kan han i alla fall prata litet, men det kan tydligen ta upp till två veckor innan det börjar kännas ok.

   Min operation är på grund av ett papillom eller bröstcancer, de vet inte innan de har opererat bort det. Jag misstänkte något i höstas och fick komma på undersökning i oktober. Allt var ok, tyckte läkaren, trots att sköterskan påpekade tecken som tydde på att det var något. Efter några månader bad jag att få komma tillbaka, och blev undersökt igen med bland annat kontrastvätska, och då såg man att det fanns något som var ca 3 mm stort och som växer. För litet för att ta stickprov på, så det blir operation. Läkarna verkar tror att det är ett ofarligt papillom, så jag väljer att tro det tills motsatsen är bevisad ;) Jag var mer orolig när jag misstänkte att något var fel, än nu när det blir operation.

   Gilla

  1. Jag vet… det har varit litet för mycket den senaste tiden. Tack och lov är det en veckas ledigt nu, och då tänker jag inte göra något annat än att bli frisk, vila och läsa böcker :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.