Veckans topplista – Irländska romaner

Varje tisdag kommer Johannas deckarhörna med en ny topp fem på ett visst tema. Den här veckan är temat: Irland.

Det här är de irländska romaner jag direkt hittade i bokhyllan. Det råkade bli sex stycken istället för fem, men så får det bli, särskilt som jag lyckades fånga Fame på bilden också med galen blick ;)

Jag letade efter två irländska nobelpristagare som jag vet att jag haft i bokhyllan länge, men inte läst. Jag misstänker att de hamnade i någon av de tretton kassar med böcker som jag gallrade ut nu senast, så de står nog i garaget i väntan på resan till återvinningscentralen. Det är hemskt att kasta böcker, men nu var det nödvändigt med en gallring för att få plats med nya böcker och gamla böcker som jag vet att jag tycker om.

Julie Parsons, En sista söndag. Betyg: 3/5
Anne Enright, Den gröna vägen. Betyg: 5/5
Emma Donoghue, Miraklet. Ännu oläst
Agnès Martin-Lugand, Lyckliga människor läser och dricker kaffe. Betyg: 2/5. En stor del av handlingen utspelar sig på Irland.
Frank McCourt, Ängeln på sjunde trappsteget. Läste innan jag började bokblogga. Minns den som både intressant och gripande.
Tana French, En hemlig plats. Ännu oläst.

Klicka gärna in hos Johannas Deckarhörna och tipsa om fem böcker på veckans tema. Och titta gärna runt hos alla andra som är med, du kommer att få många bra tips.

11 reaktioner till “Veckans topplista – Irländska romaner

 1. Lyckliga människor kom jag inte att tänka på fast jag läst, ser att du satt betyg 2 och där någonstans hade den nog hamnat om jag hade betygsatt den (skrev inte nån recension) många intressanta tips, tack! :)

  Gilla

 2. Parsons och Enright har jag läst och McCourt. Tana French har jag läst annat av. Miraklet har jag på min TBR – lista.
  Martin – Lugand hoppar jag nog över med ledning av din betygsättning

  Gilla

 3. Den gröna vägen har jag i min lista också. Och en annan bok av Tana French. Är osäker på om jag har läst Ängeln på sjunde trappsteget. Tack för listan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.