Skip to content

Utanför mitt fönster (163/366)

24 maj, 2016

utsikt från sovrumsfönstret

Så här såg det ut i kväll när jag tittade ut genom vårt sovrumsfönster. Ni får bortse från den dåliga bildkvaliteten, fönsterglasen reflekterades på något konstigt vis i bilden. Jag behåller ändå bilden, för det är så här verkligheten ser ut. Syrenerna är på väg att slå ut och bakom syrenhäcken går Leistra och betar på krönet av hagen. Det var på den platsen hon föddes för snart fyra år sedan. Bakom hästhagen sträcker sig stora odlade åkrar ända upp till Johannesbergs slott på andra sidan ån. Vi bor väldigt öppet, så det är fin utsikt. Det syns dock inte, eftersom jag fokuserat på att fota syrener och häst 😉
.

utsikt från jackies rum

Vi har syrener i alla fyra väderstrecken. De planterades långt innan vi flyttade hit, så de är fullvuxna minst sagt. Här fotar jag ut från Jackies rum. Ni ser att vi har en hel del jobb att göra med singel i en hög framför garaget som skall kärras ut på grusgångarna när de är kanthuggna. I den vänstra längan i den U-formade ladugården är det stall och i den högra längan är det hönshus, och kanske blir det någon gång fårstall igen.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

28 kommentarer leave one →
 1. Lottisen permalink
  27 maj, 2016 07:32

  Så vackert! Jag älskar syrener och gick precis och funderade på om jag kanse skulle plantera några i trädgården.

  Liked by 1 person

 2. 25 maj, 2016 07:51

  Så vackert med den lila syrenen och den vita hästen i bakgrunden gör bilden mer intressant 🙂 Jag riktigt kan känna syrendoften 😉

  Liked by 1 person

  • 26 maj, 2016 07:41

   Tack så mycket 🙂 Jag håller med dig, Leistra i bakgrunden lyfter bilden och gör den mer levande. Glaeda hade gärna fått vara med hon också, men hon stod antagligen skymd av syrenhäcken

   Liked by 1 person

 3. 25 maj, 2016 07:24

  Vilken vacker utsikt från ditt fönster, syrener och hästar, kan det bli bättre! 🙂

  Liked by 1 person

 4. 25 maj, 2016 05:49

  Vilka härliga foton ! Vackra färger av vår och underbar doft av syren. Kan nästan känna den genom din bild 🙂 Gillar verkligen bilden där din ”pålle” går och betar och har det så bra.

  Liked by 1 person

  • 26 maj, 2016 07:40

   Tack! Det är verkligen lyxigt att vi kunde flytta hit ut på landet med en uppvuxen syrenhäck och möjlighet att ha hästarna hemma, jag är tacksam för det varenda dag, men ständigt också litet orolig över att inte kunna fortsätta att ha det så. Livet kan svänga så snabbt.

   Gilla

 5. 25 maj, 2016 04:15

  OJ. Va långe sommaren nått hos dej.

  Liked by 1 person

  • 26 maj, 2016 07:37

   Ja, det blev fart på allt som växer när värmen kom. Nu saktar det ned litet när temperaturen sjönk och det kom regn, men jag gissar att det blir ännu en explosion av växtlighet om ett par dagar när det slutat duggregna och värmen kommer tillbaka.

   Liked by 1 person

 6. 25 maj, 2016 11:52

  Tycker den första bilden är ljuvlig med alla blommor i fokus och hästen som kan anas i bakgrunden. Att det spegalr sig i fönstret stör inte alls

  Liked by 1 person

  • 26 maj, 2016 07:35

   Tack 🙂 Det är så mysigt att gå omkring i huset och se syrenerna genom fönstren, och hästarna förstås 🙂 I sovrummet har vi dessutom öppet fönster, så syrendoften strömmar in.

   Gilla

   • 26 maj, 2016 08:44

    Du bor på en väldigt idyllisk och vacker plats Annette 🙂

    Liked by 1 person

   • 26 maj, 2016 09:17

    Tack, jag tycker oftast det 🙂 Men som med allt är det väl kanske inte enbart svart eller vitt. Men jag väljer (oftast) att tänka positivt.

    Vintrarna när det är -25 grader och det blir strömavbrott och huvudsäkringarna sitter i stallet så man måste ut i kylan för att fixa, då är det i n t e kul att bo här… I vintras när det hände var Patrik på jobbet så jag fick fixa vattenpumpen också som hängt sig, ingen jämlikhet där inte, sådant vill jag att han sköter 😉 Då förfrös jag hakan och kinderna.

    Eller när jag hittade en död råtta i stallet som katterna tagit, men lämnat kvar i höet. Råttan var 30 cm, utan svans 😮 Det var vidrigt att behöva bära bort den på en spade och känna tyngden, gah!

    Vid något tillfälle skulle jag snabbt springa till toaletten och tände inte lampan i badrummet. När jag skulle fälla ned locket såg jag att det låg en död råtta i toaletten… Då ville jag flytta från landet till civilisationen 😉

    Just det, vi har haft en orm inomhus också. Vi var hembjudna till mina föräldrar, stängde dörrarna (vi har innerdörr och ytterdörr i hallen) och låste. När vi kom hem igen och låste upp och öppnade ytterdörren såg jag något som hängde ned över innerdörren. Jag kunde först inte förstå vad jag såg. Också vidrigt, jag ryser när jag tänker på det.

    Här är bild och text om du inte har ormskräck: https://justnujusthar.com/2011/08/27/en-orm-inomhus/

    Och här då: https://justnujusthar.com/2013/05/05/varfor-hander-sadant-har-mig-hela-tiden/

    Den dök upp senare, och såg ut så här: https://justnujusthar.com/2013/05/10/lyckligt-slut-pa-historien-om-odlan/

    Min bror har påpekat att mina inlägg är så sockersöta jämt, men så är ju inte livet för någon. Jag kanske lever efter ”fake it until you make it”:)

    Långt svar 🙂 Platsen är väldigt vacker tycker jag också, och nackdelarna uppvägs av fördelarna.

    Ha en fin dag i värmen! Här är det duggregn och bara 10 grader i dag.

    Gilla

   • 26 maj, 2016 09:32

    Vilket fint svar Annette ! Jo, jag kan förstå att det inte bara är en idyll. Den platsen som inte har sina baksidor finner vi nog aldrig. Fortsätt du att tänka på det positiva så försöker vi ta baksidorna med en klackspark och ett leende på läpparna fast deet inte är så lätt alla gånger. Jag tycker om dina inlägg för att de är så bra och ofta personliga vilket uppskattas mycket 🙂
    Nu ska jag försöka hinna redigera några bilder vilket går så långsamt med den bärbara men är glad över att jag iallafall har den.
    Ha en bra fortsatt dag. Här är klockan 17.30 och vi ska strax ut och handla.

    Gilla

 7. 24 maj, 2016 08:51

  Så fint med hästen i bakgrunden. Vackra syrener.

  Liked by 1 person

 8. 24 maj, 2016 08:40

  Vackra bilder som gör att jag nästan kan känna doften! Underbart!! Snart sommar!!

  Liked by 1 person

 9. 24 maj, 2016 08:26

  Härliga syrenbilder och jag gillar att hästen syns där i första bilden. Klart att man måste kunna se speglingarna från fönstret när temat är ”utanför mitt fönster”.

  Liked by 1 person

  • 26 maj, 2016 07:33

   Tack så mycket, jag tyckte också att det lyfte bilden att Leistra gick där och betade. Glaeda går också i hagen, men hon var antagligen skymd av syrenhäcken.

   Liked by 1 person

 10. 24 maj, 2016 08:12

  Så fint trots speglingen, det visar ju verkligen att det är utanför mitt fönster…:)

  Gilla

 11. 24 maj, 2016 07:54

  Syrener är tillsammans med liljekonvaljer mina absoluta favo blommor – just på grund av den underbara doften. Å hos dig skulle jag troligen knyckt några kvistar och tagit hem. Brukar nämligen alltid knycka en bukett varje år – fast från en syrenbuske på allmän mark såklart. Helt underbart att vara omgärdad av dessa blommor. Det måste lukta otroligt gott hos er:-)

  Å på Johannesberg Slott har jag varit på konferens med jobbet för några år sedan, Världen är bra liten eller hur!?

  Liked by 1 person

  • 26 maj, 2016 07:31

   Det är bara att komma förbi och plocka om ni har vägarna förbi 🙂 Kul att du varit på Johannesbergs slott, världen är verkligen liten!

   Gilla

 12. 24 maj, 2016 07:11

  Oj va set ser fint ut och vad stora syrenblomstren redan blivit 🙂

  Liked by 1 person

  • 26 maj, 2016 07:30

   Tack 🙂 Jag njuter verkligen av syrenerna, när de kommer vet man att det snart är sommar. Och de påminner mig om skolavslutningarna när jag var barn.

   Liked by 1 person

 13. 24 maj, 2016 06:52

  Så ljuvligt med syrendoft utanför sovrumsfönstret. Fina foton!

  Liked by 1 person

  • 24 maj, 2016 06:56

   Tack 🙂 Det är svårt att förmedla känslan eftersom dofter, ljud (eller snarare tystnad) inte kommer med på bilderna. Doften från alla syrener är redan stark, blir det mycket blommor är det på allvar svårt att vara utomhus, syrendoften är överväldigande. Än så länge är det bara ljuvligt 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: