Levnadsråd (164/366)

levnadsrådps

Förra året vid den här tiden passade vi på att besöka Uppsala Domkyrka under tiden tjejerna genrepade inför det årets dansshow. Då fick jag se något som jag sedan hade med i min fototriss på temat kyrkligt, nämligen golfbollar med bibelcitat, hur oväntat är inte det?! Domkyrkan har en egen golfklubb, Pergis, och de har tagit fram de här golfbollarna. När jag såg temat ”levnadsråd” till den här fotoutmaningen var min första tanke att jag måste fota de där golfbollarna igen, och här är en av dem!

Nu är inte jag golfspelare, men även som medföljande sällskap skulle jag nog ha svårt att se på när någon smackar till ett bibelcitat med en järnklubba… Vad tycker ni, är det smart marknadsföring med de här golfbollarna, eller är det att gå över gränsen för vad som är lämpligt?

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

5 reaktioner till “Levnadsråd (164/366)

 1. Så jättesnyggt du fotograferat och inte tycker jag att man går över gränsen här men vet inte om jag tycker att det är en särskilt smart marknadsföring heller. En väldigt kul och annorlunda tolkning är det iallafall :-)

  Liked by 1 person

 2. Snyggt fotat och fint levnadsråd…..jag är oxå lite kluven till att slå på bollen med bibelord men det kanske ändå ger något, att man läser och tar in innan man slår och sedan kanske en eller annan boll kommer bort och upphittas och då sprids bibelorden vidare……tål att funderats på!!!

  Liked by 1 person

 3. Snyggt fotat av dig!! Min man är präst och han säger att Pergis inte är Domkyrkans reklamcup utan Pergis egen reklam. Pergis är en stiftelse för alla som är med i svenska kyrkan. Varje år anordnar man en tävling mellan stiften. Så bollarna är reklam för den stiftelsen och inte för Domkyrkan. Sen får man fundera vidare på vad man tycker om att ha bibelcitat på golfbollarna… För min del tycker jag att det inte är så dumt att få med sig lite bibelord i vardagen! Men det är klart…ska man slå till dem med en järnklubba… måste tänka vidare!

  Liked by 1 person

  1. Aha! Tack för att du berättade. Jag håller helt med dig, bibelcitaten behövs i vardagen. Våra lagar i Sverige är dessutom baserade på bibelns budskap, jag tror inte att man i allmänhet tänker på det, men när jag undervisade på juristlinjen diskuterade vi det i kursen rättshistoria. När det gäller bibelcitaten på golfbollarna är jag litet kluven, jag har respekt för budskapen och det skulle kännas märkligt att slå på dem med en klubba…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.