För hand (165/366)

stallgången 1

Vi började med att gemensamt kantskära grusgångarna uppe vid huset. Kantskurna grusgångar gör verkligen stor skillnad för helhetsintrycket, det blev så prydligt och fint! Dagen efter var Patrik upptagen med annat, så jag satte igång på egen hand med grusgången mellan stallet och huset. Det är så roligt och skönt att ibland få kroppsarbeta och verkligen slita, särskilt när det blir ett fint resultat.
.

stallgången 2

Först kantskär man grusgångarna där man vill ha ytterkanterna. Vi köpte ett gräskantjärn på Byggmax som var tåligt och fungerade perfekt. Jag vet dock inte om jag kan kalla det att kantskära, det handlade snarare om att hugga gräskanterna. Har man låtit det gå för lång tid, så att gräset vuxit in i grusgångarna, måste man sätta kantjärnet på rätt plats och sedan hoppa flera gånger på fotsteget för att få skäret att ta sig genom gräs, grus och jord.

Sedan är det dags att gräva bort grästuvor och jord och köra iväg i skottkärran. Många lass blev det… Svetten lackade och jag var darrig i armarna och hade ont i ryggen i flera dagar efteråt, men det var det värt. Jag hade trevligt sällskap också, som ni ser :)
.

stallgången 3

Den här lilla grusgången som går mellan stallet och huset tog det fyra timmar att bli klar med. På kvällen hjälptes vi åt med att fylla på med nytt singel och kratta ut det jämnt och fint. Nu är det bara resten kvar… Grusgångarna där vi kör in med bilarna.

I morgon väntas dock mängder med regn (hoppas det stämmer, för här regnar det ju aldrig), så i dag måste jag prioritera att åka till Granngården och köpa mer gödning och kasta ut på gräsmattan innan regnet. Har man trädgård är det mycket som måste göras för hand, men det är roligt arbete tycker jag.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

30 reaktioner till “För hand (165/366)

 1. Visst var det skönt med regnet! Nu är allt välvattnat, det behövdes verkligen.
  Så snyggt med kanterna, ett jobb som verkligen syns!
  Jag måste kolla om vi har någon bra kantspade, för jag vill ha snygga linjer runt min potager. Alla lådor är förresten dubbla, maken tyckte att vi skulle köra på det trots att jag kunde tänka mig enkla på några ställen. Det jag odlar är det som du såg i växthuset; lilabladig grönkål, savojkål och squash blandade med sommarblommor och så har jag sått mangold och sockerärt. I växthuset finns också paprikor, tomat, rosmarin, persilja, gräslök …

  Liked by 1 person

 2. Så fint när man kantskär längs grusgångarna. Mycket jobb men klart värt det. Och mysigt med sällskap :) Jag har min lilla kisse på skrivbordet hela dagarna :)
  Tack för grattis! Snart din tur :) Ha det bra! Kram

  Liked by 1 person

 3. Hårt arbete men så fint det blev! Det är svårt att få bort gräs, det har motsttåndsfulla rötter!
  Angående tulpanerna hos mig så vet jag inte vad det är för sort. Det växer några enstaka i kommunens gräsmatta i hamnområdet! Jag gillar dem skarpt!

  Liked by 1 person

  1. Tack så mycket :) Det är ett evighetsjobb inser jag, men jag inbillar mig att om man tar tag i det direkt nu i början av sommaren så blir det mindre att göra sedan, då tänker jag ligga i skuggan och läsa böcker :)

   Liked by 1 person

 4. Mycket jobb är det men det är mödan värt. Ibland är det riktigt härligt att få jobba med kroppen riktigt. Så har du ju duktigt och fina medhjälpare på fyra ben också i dubbel uppsättning :) Så det är klart att det går som en dans då. Blir hur snyggt som helst ser jag.

  Liked by 1 person

  1. Ja, Alice och Shelly var med och inspekterade så att allt gick rätt till väga ;) När jag skrev inlägget tänkte jag skriva att ”man behöver inte träna på gym när man har trädgård”, men efter att ha känt efter litet insåg jag att det nog är tvärtom… Jag har fortfarande ont i ländryggen, ett knä och är trött i armarna, så förmodligen bryter trädgårdsarbetet ned mer än vad det bygger muskler skulle jag tro. Däremot kanske det stämmer, att ”har man trädgård har man inte tid att gå på gym” ;)

   Gilla

  1. Det är väl som talesättet; allt har sin tid. Jag har inte varit så väldigt intresserad av trädgården tidigare, jag har hellre ägnat mig åt annat och gjort det som måste göras, men nu har jag fått ett större intresse plötsligt. Vi får väl se om det håller i sig :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.