Summering av Påskutmaningen 2018

Påsken är över för den här gången, och så är även Påskutmaningen 2018. Väldigt trevlig tradition, Mia!

Jag kom igång med läsningen först på lördagen eftersom hela torsdagen och fredagen var vikta åt matlagning, bakning, arrangerande av födelsedagsfirande med tjugofyra gäster och så påskmiddag med släkten.

Det blev ändå tre dagar med mycket mer läsning än vad jag brukar hinna med. Väldigt skönt att ligga i soffan och/eller sängen och bara läsa hela dagarna, särskilt som jag plötsligt fick feber och envis hosta mitt i alltihop, och Patrik inte kunde assistera eftersom han låg utslagen efter att ha fått fyra visdomständer bortopererade. En vecka att minnas ;)

En modern familj står med bland påskläsningsböckerna, med den läste jag dagen innan utmaningen började, så den räknar jag förstås inte med.

Kvinnan på bänken
, 306 sidor
Mysteriet på Örnklippan, 214 sidor
Offrens offer, 475 sidor
Förlåten, 220 sidor
Rökridå, 306 sidor

Summa antal lästa sidor under påsken: 1521 sidor
.

Ungefär 250 fler sidor än förra påsken, men långt ifrån hur mycket många av de andra i utmaningen har hunnit läsa. Titta in hos Mia, så får ni se hur det har gått för alla.

Nu skall jag bara skriva om de sex böckerna på fotot. Inlägg med omdömen kommer här i bloggen. Kortfattat kan jag berätta att det var en positiv och en negativ överraskning, övriga motsvarade mina förväntningar.

9 reaktioner till “Summering av Påskutmaningen 2018

 1. Stackars er, hoppas ni båda är på bättringsvägen nu. Låter ändå som en mysig påsk, iaf i början.

  Jag läste dessvärre ingenting under påsken pga många bilresor, kompisar samt avsaknad av läslampor hos svärmor ;)

  Gillad av 1 person

  1. Jag är litet överraskad själv, men å andra sidan har jag inte gjort så mycket annat än att sova och läsa. Skönt att våra tjejer har påsklov den här veckan, så att jag kan fortsätta att vila bort feber och hosta, och fortsätta läsa.

   Gilla

  1. Ja, visst är det trist, men det blev mysigt ändå. Ganska skönt att få ligga i sängen och inte göra någonting annat än att läsa också, jag tror knappt att det har hänt sedan jag var barn.

   Gilla

 2. OMG!!! Å jag som tyckte att jag var riktigt duktig med att läsa två böcker under påskhelgen! Ska nog inte ge mig in i en tävling med dig;-)

  PS. Stort tack för ditt långa svar på min fråga. Till att börja med tycker jag väldigt synd om Patrik och den i stort sett förstörda påsken, speciellt med tanke på all mat du lagat. Hoppas han är sjukskriven och kan vila upp sig den här veckan. Hur f*n kan man operera bort fyra visdomständer vid ett och samma tillfälle. Galet tycker jag.
  Vad gäller dig själv så har du helt rätt inställning. Skulle tänka precis som du. DS.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, Patrik har kämpat sig igenom den här påsken genom att vila och dricka soppa med sugrör, eftersom käkarna är så stela att han inte kunnat öppna munnen särskilt mycket. Men i dag är han på jobbet igen. Han valde medvetet att ta bort alla fyra samtidigt för att slippa göra om proceduren flera gånger, och att det blev alldeles innan påsk tror jag han tycker var bra, så behövde han inte sjukskriva sig ;)

   Jag läser visserligen ganska snabbt och effektivt tror jag, men anledningen till att jag hann läsa så mycket var att jag blev sjuk på långfredagen och tillbringade i princip hela dagarna i soffan eller sängen, sovandes och läsandes. Jag gör vad jag kan för att bli frisk tills nästa vecka, så att operationen inte behöver skjutas upp, och att vila och läsa tror jag är en bra metod :)

   Gilla

  1. Överraskande nog blev det Rökridå som toppade den här påskläsningen. Jag kom igång litet sent med den, eftersom jag inte kände mig helt lockad av den, men där fick jag tänka om :) Jag skall försöka hinna skriva om åtminstone ett par av böckerna i dag, Rökridå skrev jag om i går.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.