Ännu en sanslös jul

Själv börjar jag fundera ut julklapparna redan i november. Och i början av december börjar planeringen av vad man kan förnya julbordet med för spännande rätter det här året. Och så skall det som går bakas och lagas i förväg. Det går åt mycket tid och planering för att julen skall bli så där mysig och stämningsfull som alla innerst inne hoppas på..!

Resultatet brukar bli att man lagar alldeles för mycket mat… Och så vill man ge de perfekta julklapparna, som de som får dem helst inte själva tänkt på innan, men inser när de får dem att de alltid önskat sig dem! Det blir väldigt lätt alldeles för många och för dyra julklappar… Själv fick jag en liten vit teknikpryl av Patrik som jag absolut inte väntat mig, men alltid önskat mig! …åtminstone känns det så ;)

Men allt det där ingår på något sätt i julkonceptet, och eftersom man gör om det varje år så måste man väl ändå gilla det..? Jag tror det!

Hos oss är julen över efter annandagen, så idag förpassas juldukar och adventsljusstakar till kattvinden. Julgranar och tulpaner får samsas ett par dagar till, men sedan åker även granarna ut.

God fortsättning på er alla!

4 reaktioner till “Ännu en sanslös jul

 1. Åh, vilken härlig jul ni ser ut och haft det, vacker juldukning, god mat och massor av klappar. Tack för att du delar av dig av Jansson i portionsformar… Den är utskriven och ska tänka på det nästa jul, vi slänger alltid tok för mycket Jansson. Ha ett härligt nyår och tack för kommnetaren på min blogg!

  Kram Katja

  Gilla

 2. Här kom julen upp vid Lucia och stannar till Trettonhelgen – fattas bara så mycket jobb som det var att få upp allt :). Jag har besökt barnbarnet så jag har inte sett mina saker utan gläder mig åt att titta på ljus och varma röda färger ett tag till. Granen är inte äkta så den brukar stanna lite extra. Det får tyvärr bli så när man blir deprimerad av att den äkta barrar på lille julafton :).
  Julen har varit mysig men gått alldeles för snabbt. Hade gärna stannat hos barnbarnet en vecka till men maken vill se mig lite i jul också ;)

  Gilla

 3. Vi hade en väldigt nedtonad klappfokusering i år och det kändes väldigt skönt! Barnen får julklappar från alla möjliga håll och de verkar vara väldigt nöjda och glada ändå. Våra röda gardiner i vardagsrummet får hänga kvar ett tag till. De ger värme till rummet och passar bra med resten av inredningen, men alla barr från fina granen håller på att driva mig till vansinne… :)

  Gilla

 4. samma här… när det gäller julprylarna. Julklapparna är jag så himmelens dålig på att planera och i år har vi verkligen dragit ned på grejer mest för att jag jobbat som en tok hela december. men det gick det med . hoppas ni får en god fortsättning på det nya året. Kramis

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.