Dyrt att äta enligt PT Olga Rönnbergs kostprogram..?

Jag kan helt ärligt säga att jag inte har haft ordentlig koll på exakt vad vi handlar för livsmedel varje månad och för hur mycket. Så, under december bestämde vi oss för att spara alla kvitton över inköp i livsmedelsbutiker för att sammanställa alltsammans och få en bra överblick. Det har jag gjort nu..!

002

Jag har skrivit ned livsmedlen i olika kategorier som är intressanta i just vår familj.

.

laktosfri_fruktyoghurt_jordgubbhallon1

♥ Till exempel var jag intresserad av att veta hur dyrt det är att ett par av oss äter laktosfri yoghurt, som är betydligt dyrare än vanlig, så den yoghurten fick en egen kategori.

♥ Vi har haft litet olika åsikter om hur mycket som spenderas på godis, läsk och sådana onödiga livsmedel, och nu fick vi svart på vitt hur det faktiskt ser ut. Med fakta på bordet kan man enkelt ta ställning till om det är något man tycker tillhör livets goda, eller om det är något man kan spara in på.

Jag får ofta kommentarer om att det är så dyrt att äta nyttigt, som grönsaker. I vår familj äter vi förhållandevis mycket grönsaker, och ofta blir det att man tar till exempel ett knippe tomater i butiken utan att kolla kilopriset. Jag tycker inte att det är dyrt med grönsaker, men det är uppenbart att man skall försöka handla grönsaker efter säsong. En sak som slog mig var hur svindyrt det är att köpa färdig salladsmix! Aldrig mer i den här familjen.

COX_PO~1

 

♥ … precis som viss frukt… Jag har inte tänkt på hur mycket äpplen kostar. Det är ju något vi odlar själva i det här landet och har överflöd av på hösten, så äpplen inbillade jag mig var billigt. Men eftersom vi importerar äpplen när det inte är säsong i Sverige blir det ju dyrt..! I höst är det jag som bunkrar äpplen i vår jordkällare!

Det blir spännande att göra en ny sammanställning för mars, och se om det blir någon skillnad nu när vi är medvetna om hur vi handlar. Återkommer med resultatet i april!

 

5 reaktioner till “Dyrt att äta enligt PT Olga Rönnbergs kostprogram..?

 1. Jag är intresserad av att börja Olgas 12 veckors program men jag är överviktig. Jag vill börja detta program för det startar om lite mer än en vecka, de andra startar först i maj. Hur jobbigt är det? På hemsidan står det inte längre någonting om att överviktiga inte bör anmäla sig till detta (vilket det gjorde förr).

  Hur jobbigt är det och vad är det som är jobbigt?

  Gilla

  1. Jag är nöjd med 12-veckorsprogrammet, särskilt nu andra månaden. Det som jag tycker är nackdelarna är att det inte är individuellt, utan samma för alla som följer programmet och att det är både styrketräning och löpbandsträning samma dag. Vill man bygga muskler bränner löpträningen musklerna anser jag. Jag skulle hellre välja PT online och få ett program anpassat efter just dig. Även om du måste vänta på träningsprogrammet får du tillgång till kostprogrammet direkt, och det är det som varit det allra bästa tycker jag, att komma till rätta med kosten. Hör gärna av dig om du har fler frågor. Lycka till!

   Gilla

 2. Vi äter också mycket frukt och grönt i vår familj och planerar våra inköp. Vi äter dock inte efter någon kostexpert, utan efter vad vi vill äta. Vi gör nästan allt från grunden ( färdiga köttbullar, fiskpinnar och dylikt är bannlyst här hemma ;) ). Vi har också kollat vad det är som kostar… och det vi dragit ner på är godis =D för det är DYRT!!!! Vi har barn som är laktosintoleranta och köper många mejeriprodukter som är dyrare… men inte är det ”maten” som kostar, var vad vi kom fram till… Spännande och se vad ni kommer fram till framöver….. Ska ta till mig det om äpplena…. ska också bunkra till hösten ;)

  Kramiz

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.