Arbetet med avhandlingen

fame

 

I går tvingade jag mig själv att lösa ett hantverksmässigt problem jag haft med min avhandling. I stil med vad som egentligen måste vara med, vad jag skall avgränsa mig ifrån, var det nya skall in i texten, skall det in på fler ställen, och i så fall på vilket sätt..? När man jobbar med en så stor textmassa som boken består av gäller det att hålla den så kallade röda tråden spänd hela tiden och inte förvilla bort sig. Jag minns inte hur länge det här specifika problemet har hängt över mig som en våt filt, men alldeles för länge för vad som var motiverat. … med tanke på att det bara tog en halvtimme att lösa problemet…

Plötsligt känns det bara roligt att sitta och arbeta klockan tio på kvällen. Med gott sällskap dessutom.

 

2 reaktioner till “Arbetet med avhandlingen

  1. Kul att du också gillade Zlatan filmen. Dessutom med tankar som jag inte tänkt förut. Jag är ju – som gammal fotbollspelare – yrkesskadad – så;-)

    Å du, jag jobbar ju på ett förlag. Så jag vet ungefär (= mycket väl) hur svårt det kan vara för en författare att följa den röda tråden och inte trasslar in sig i ”oväsentligheter” som våra redaktörer sedan får kämpa med för att få bort. Skitsvårt, speciellt om boken/avhandlingen är längre än 10 sidor… upp til 500 faktiskt!

    Vad handlar din avhandling om?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.