Fototriss v. 24 – Något nytt…

någotnytt 4

Så här såg  vårt hus ut, fram till i måndags. Det ser ju ganska nytt ut, i alla fall inte så gammalt som det är. Det byggdes 1894. Ungefär samtidigt som vårt hus byggdes av en lantbrukarfamilj, massakererades indianer av den amerikanska armén på andra sidan Atlanten. I Sverige var det en stark industritillväxt och Sverige gick från att vara ett låglöneland till ett höglöneland i ett Europeiskt perspektiv. Ernst Rolf, Karl Gerhard och Vilhelm Moberg föddes, men Vincent van Gogh sköt sig själv i magen och dog.

Ett hus som varit med så länge måste man behandla med respekt, och nu var det dags för något nytt. Vilket leder oss in på mitt val av fototriss, just på temat Något nytt.
.

något nytt 1

Ingen vacker syn just nu, men det var verkligen dags för en ordentlig renovering av huset. Skrapning av gammal färg pågår och under nästa vecka är det dags för något nytt, nämligen ny färg. Det blir samma nyans som tidigare, nämligen Vaxholmsgul, men när den gamla färgen är borta skall den nya målas på.
.

någotnytt 2Ni vet hur det är när man börjar rota i gamla saker… Det blir mer och mer och mer som måste åtgärdas…
.

någotnytt 3

Den här bilden är, för mig, så långt från feng shui som man kan komma. På måndag kommer en snickare och hjälper oss med att avgöra vad som måste bytas och vad som kan behållas och renoveras.

Det var mina bilder på veckans tema i Fototriss. Fler fototrissar på samma tema hittar du här.

 

 

8 reaktioner till “Fototriss v. 24 – Något nytt…

  1. Vilket jobb! Sommaren vi målade huset är fortfarande, 10 år senare, Sommaren vi Målade om Huset – en sommar vi ser tillbaka på med suckar. Inget ville man hellre än att det skulle bli färdigt!
    Hoppas snickaren hittar väldigt lite att åtgärda ;) De tär skönt när det är klart!

    Gillad av 1 person

  2. Oi- her blir det nok noe nytt etter hvert! Kjenner det igjen: Jeg kjenner det igjen: Vi har kun et lite torp, men dersom vi må restaurere, forsøker vi å gjøre det med respekt for det lille huset. Kari

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.