Skyltsöndag – vanliga i USA, ovanliga i Sverige

Är ni också sådana som lägger märke till roliga, vackra, kluriga eller konstiga skyltar? I så fall kan ni vara med på söndagar och visa vad ni sett under veckan. BP förvaltar utmaningen. Den här gången blir det bilder ur arkivet.
.

skylt

Den här bilden tog jag snabbt som ögat när vi var i Georgia, USA. Jag tror inte att mannen med skylten tar illa upp över att vara med på bild, men det känns ändå inte helt bekvämt att smygfota människor. Här var jag bara tvungen, för hur ofta ser man män i Sverige bärandes plakat om Jesus? Sådant måste förevigas.
.

skylt bus stop

Klicka gärna på bilderna så blir de större. Skylten som markerar busshållplatsen är ju så typiskt amerikansk. Inga tidtabeller eller vilka turer som går just här, bara en stolpe med en skylt där det står Bus stop. Sådana skyltar måste också förevigas. Men i ärlighetens namn tror jag att det var helheten jag ville föreviga när vi var där, i Georgia. Pampiga hus med fantastiska trädgårdar, påkostade bilar som inte kommer att rosta eftersom de inte behöver salta vägarna, träden med spansk mossa och så skylten som man sett otaliga gånger i amerikanska filmer.
.

skylt 2

Sådana här skyltar ser man inte heller här hemma, reklam för Marlboro. Så typiskt amerikanskt. Och så de enorma lastbilarna. Med rejäl front och avgasrör på båda sidorna om hytten. I utrymmet bakom hytten finns säng, microvågsugn och ibland dusch och wc. Det här är inte en Peterbilt, utan en Kenworth, men så snygg ändå. De förstör miljön och de känns som rejäla trafikfaror på vägarna, där de fullkomligt susar fram, men det går inte att komma ifrån, de är så läckra att se och höra i verkligheten. Patrik och barnen gjorde mig till viljes och svängde in på olika truck stops när vi var i USA, så att jag kunde fota. Jag tappade både vett och sans och höll nästan på att bli överkörd, men jag klarade mig som ni märker ;)

Det var mitt bidrag till BPs skyltsöndag. Fler som söndagsskyltar finns här.

 

3 thoughts on “Skyltsöndag – vanliga i USA, ovanliga i Sverige

  1. Långväga skyltar, vad roligt! Jättekul att se. Måste ha varit en fantastisk upplevelse. Har alltid sagt att jag vill till New York när jag fyller 50, men nu tror jag att Grand Canyon lockar mer.

    Liked by 1 person

  2. Bingo! Toppen skyltar från USA. Ett härligt avbrott från svenska skyltar! Å eftersom jag är barnsligt förtjust i dessa långtradare som ju är sååååååååå häftiga får du minst en extra bonuspoäng här:-)

    Tusen tack för skyltningen och länken! Jättekul att du också gillar att skylta!

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.