Fototriss – Rött

Messi, vår mer-vild-än-tama kattunge, har en färg som i kattvärlden kallas röd. Det finns faktiskt inga gula katter enligt kattgenetiken.
.

messi 1

Ingen kan väl missa att det här är en liten tuffing.
.

messi 5

.

messi 10

Han är väldigt social och trevlig, men vild som sagt… Vi har sett honom åtta meter upp på takbjälkarna i stallet och han har lyckats med bedriften att ta sig ned mellan fönstret och gallret som sitter i stallet. Men farligast för honom verkar tyvärr vår andra katt, Mozart, vara. För berättelsens skull skall ni få se en fjärde bild, utom fototrissutmaningen.
.

mozart 1

Mozart. Här sitter han och lurpassar på Messi som har gömt sig i syrenhäcken. I går jagade Mozart Messi högst upp i en av våra lönnar, ut på en smal gren. Vi hörde Messis förtvivlade jamande och lyckades locka ned Mozart, som var på väg ut på grenen efter Messi. För Mozart är Messi en inkräktare. Jag hoppas att de hittar ett sätt att förhålla sig till varandra snart.

banner_2011_250x79_black sepia orange

Fler inlägg på temat Rött finns här.

Den här veckan har alla som är med och trissar chans att vinna presentkort hos Coolstuff. Om jag vinner skall jag nog beställa den här maskeraddräkten, så kan jag vara Hattmakaren på Halloweenfesten :)

 

 

26 reaktioner till “Fototriss – Rött

 1. Fina bilder på den röda katten. Och även på den svartvita.
  Jag gillar när det är text till bilderna. Ofta lär jag mig något. Som nu. Hade ingen aning om att katterna var röda.
  Och så annorlunda med dessa bilder på temat rött, Jag hajade till liksom…

  Gillad av 1 person

 2. Tack för din fina kommentar om min stjärnhimlen! Jo det är ljuvlig att stå därute i mörktet och låta ögons ställa in sig på mörker. Den religösa känslan infinner sig ja. Man måste för det första ha helt svart, jag släcker ned hela gården för att få uppleva magin. Ett stativ till kameran är ett måste, man får börja med en slutartid på 20 sekunder ca. Beror på vilken bländare du vill använda. Inga andra ljus än från stjärnorna får störa. Ett 14 mm objektiv har jag till mina bilder på de bilder du såg. ISO talet kan jag inte svara på nu… Men kanske 1600 skulle jag tro. All fakta finns i orginalbilden. Jag förminskar alltid mina bilder innan de läggs ut. Vill du veta något mer så fråga på :)

  Gillad av 1 person

 3. Men du….det där låter inte alls bra! OM jag förstår det rätt så har ni skaffat en kattunge när ni redan hade en katt och den första katten inte var överförtjust! Hur introducerade ni dem för varandra? Det är viktigt att ta det lugnt i början och låta dem lukta in sig på sina lukter innan de får träffas och sedan träffas korta stunder under uppsikt! Det låter inte alls bra att Mozart jagar upp den andra katten på så farliga platser! Det måste ni ta tag i innan något allvarligt händer! Är Mozart kastrerad? Nu blev jag lite orolig för fina Messi! Hoppas verkligen att ni hjälper dem lösa denna tvist för själva tror jag det blir svårt!

  Och nej, inga gula katter men dock cremefärgade och de kan se väldigt lika röda ut fast inte så intensivt färgade. Mera tama i färgen! :) Jättefina kissar båda två! Håller tummar och tassar att det ska lösa sig! Inget kul att vara ovänner ju! Tänk så roligt de kunde ha med varandra om de tog till sig varann som kompisar i stället!

  Ha en fin söndag!

  Gillad av 1 person

 4. Så fina de är båda två. Älskar röda katter. När vi skaffade Troja som vi har nu, tog det nästan ett år innan Ellen, som vi redan hade, accepterade henne. Sedan blev Ellen överkörd och vi skaffade Leo och då var det Troja i sin tur som var elak mot Leo, men där gick det mycket fortare för dem att bli kompisar. Hoppas era blir vänner snart :)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.