”Tålamod är en dygd” – invänta trafiklots…

Är ni också sådana som lägger märke till roliga, vackra, kluriga eller konstiga skyltar? I så fall kan ni vara med på söndagar och visa vad ni sett under veckan. BP förvaltar utmaningen. Den här gången kombinerar jag Skyltsöndag med Lördagsutmaningen, där utmaningen är att illustrera tänkvärda citat.
.

trafiklots 1

Den här skylten har jag lånat från nätet. Men den behövs för att jag skall kunna berätta min historia till mina egna bilder i inlägget. Inlägget handlar om hur jag bröt mot lagen för ett par veckor sedan… Men i god tro om att jag fattade rätt beslut. Åtminstone till att börja med…

På väg till Uppsala på rak väg med fri sikt ganska långt framåt kom jag körande. Plötsligt dyker en sådan här skylt upp vid vägen, tillsammans med ett trafikljus som lyste rött. Det kändes väldigt märkligt, för det fanns inget vägarbete så långt jag kunde se. Jag stannade förstås och väntade. Det bildades en lång, lång kö. Minuterna gick och kön blev längre och längre. Jag tittade mig omkring, men såg fortfarande ingenting som tydde på att det pågick ett vägarbete. Inga maskiner, inga människor och inte ens några byggbodar där man kunde se vägarbetare ta fikapaus.

Jag satt alltså i den första bilen i en lång kö. Det gick säkert fem minuter utan att någonting alls hände. Det var nästan så jag började tro att vi var med i dolda kameran, och på TV skulle folk i tv-sofforna skratta rått åt oss dumskallar som lydigt satt där i kön utan att det fanns någon anledning till det. Nej, här gällde det att fatta ett självständigt beslut! Sagt och gjort, jag körde runt den där trafikstolpen med ett ljus som fortfarande lyste rött. Konstigt, tänkte jag, att ingen av alla de andra bilarna i kön följde efter. Jag körde minst 500 meter utan att jag såg en skymt av vare sig vägarbeten eller människor. Ganska kusligt faktiskt.
.

skyltsöndag b

Plötsligt kommer den här bilen mot mig i mötande körfält (jag passade på att fota den på vägen hem), och blinkar med helljusen. Ups… Jag såg fortfarande inte en tillstymmelse till minsta lilla vägarbete och vägen var rak med fri sikt långt framåt, men jag tänkte att det nog var bäst att avvakta, så jag körde in på en busshållplats. Efter en stund körde lotsbilen förbi där jag stod, med en låååång radda med bilar efter sig. Då hade den hämtat alla bilarna i kön som jag olovligen lämnade.
.

skyltsöndag d

Till mitt försvar vill jag ändå säga att ett tillägg på skylten ”Invänta lots” kunde ha varit: ”Räkna med lång väntetid”. På väg hem försökte jag fota med mobiltelefonen, för att kunna dokumentera min fadäs… Det här var vad som pågick längre fram på vägsträckan.
.

skyltsöndag e

 

Det visade sig vara ett rejält vägarbete, med många vägarbetsmaskiner i fullt arbete…
.

skyltsöndag a

På väg tillbaka från Uppsala följde jag trafiksignalerna… men då var det å andra sidan grönt ljus när jag kom, som ni ser ;)

Och vad lär den här historien oss? Ja, inte vet jag. Kanske att ”tålamod är en dygd”. Nästa gång du hamnar vid rött trafikljus på en raksträcka utan minsta vägarbete, vänta ändå. Sannolikheten för att det är en riggad situation för att folk skall kunna skratta åt dig i Dolda Kameran är försvinnande liten ;)

Ha en fortsatt trevlig söndag!

 

5 reaktioner till “”Tålamod är en dygd” – invänta trafiklots…

 1. Sitter just nu exakt i samma situation så jag bestämde mig för några minuter sen för att googla ‘invänta lots’ för att se vad fan som egentligen föregår.

  Tack för artikeln! Hade nog fortsatt sitta här och klia skallen om det inte vore för den.

  Gillad av 1 person

 2. Jag känner igen det där lite. Ibland undrar man när man sitter och väntar och inget händer med varken lots och grönt ljus vid vägarbeten …….och man är beredd att ta saken i egna händer… :) Citatet passar perfekt !
  Ha en fortsatt fin vecka !

  Gillad av 1 person

 3. Haha! Och vad jag känner igen situationen. Åkte till Uppsala förförra veckan och undrade hur länge jag skulle få stå där… Skillnaden var att jag väntade :) Sen när jag åkte hem höll de på att avsluta och då stannade jag ju snäll och foglig som jag var, men då bara vinkade de fram mig, trots att det lyste rött! Men då hade de öppnat upp båda filerna.

  Gillad av 1 person

 4. Hahahaha! Här fick jag mig ett väldigt gott och långt skratt! Har faktiskt aldrig sett en sådan skylt och tycker att dina bilder samt äventyret är helt suveräna. Vardagsdokumentation kallar jag det inlägget. Å ärligt talat så hade jag inte heller haft tålamod att vänta om det inte fanns ett vägarbete så långt ögat nådde.

  Toppen bidrag till Skyltsöndag! 1 000 tack för både skyltningen och länken:-)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.